Pet savjeta uz koje ćete imati izvajane noge poput modela!

Josh Holland je lični trener iz Njujorka i čovjek koji je (bar dijelom) zaslužan za izvajana tijela mnogih modela, a naročito djevojaka koje se pojavljuju na naslovnicama Sports Illustrated magazina!

Evo od pet kratkih, ali bitnih savjeta za trening, koji će vam pomoći da se približite (bar za jedan korak) tom zanosnom izgledu manekenki.

#1 Istežite se

Mišići su kao gumice, elastični su i kontrahuju se. Istezanje im pomaže da ostanu gipki, te će izgledati ljepše i bolje reagovati na vježbe.

#2 Radite na listovima

Definisani listovi učiniće da cijela noga izgleda čvrsto i lijepo oblikovano. Holland preporučuje da vježbate podizanje na prste: stanite na ravnu podlogu, a onda se podignite što više; zadržite nekoliko sekundi, pa se spustite.

#3 Trčite peta-prsti

Ako stvarno hoćete da angažujete i oblikujete svoje nožice, radite to. Peta-prsti redosljed pri trčanju će smanjiti opterećenje na zglobove.

#4 Šok taktika

Izazivajte sebe i stavite metabolizam u visok pogon, tako što ćete trening pojačati do maksimuma. Držite tegove dok radite iskorak, ako normalno radite pet čučnjeva, izdržite do 15. Nemojte da radite ono što znate da možete – idite korak dalje.

#5 Ojačajte

Iskorak, čučnjevi, skok iz čučnja i slične vježbe povećavaju snagu, stabilnost i koordinaciju. U krajnoj liniji samo su jake noge, dobre noge.

PROČITAJTE  Nokti su osjetljiviji od kose: Svaki dan za njih trebate raditi ovaj tretman