Pet razloga zašto se isplati boravak u sauni

Nakon redovnih odlazaka u saunu podmladiće vam se koža, krv će vam brže cirkulisati, razbistriće se um, a problemi se neće činiti toliko velikim. Sve ovo možete provjeriti u Svijetu sauna Terma Tuhelj!

Najmanje je pet razloga zbog čega ove jeseni odabrati opuštanje u saunama.

#1 Jeste li primijetili da znojenje u sauni najviše godi u hladnijim mjesecima? Osim što grije tijelo, boravak u sauni pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizma, pa koristi u borbi protiv celulita i suvišnih kilograma.

#2 Sauna provjereno oporavlja i opušta. Nakon saune potpuno odustanite od sportskih aktivnosti. Umjesto toga odaberite masažu koja će pojačati opuštajuće djelovanje.

#3 Dodatni opuštajući učinak postiže se i aromaterapijom. Raznim dodacima vodi kojom se zaliva kamenje u sauni ne održava se samo potreban nivo vlažnosti vazduha, nego se postižu blagotvorni efekti i nadopunjuje njeno djelovanje.

#4 Dokazano je da redovno korištenje saune blagotvorno djeluje na klince koji imaju poteškoća sa sistemom za disanje, na primjer astmom ili alergijama. I ne samo to! Kod djece koja su boravila u sauni primijećeno je dugotrajno poboljšanje zdravstvenog stanja. Topli vazduh jača imunološki sistem, pa se djeca koja s roditeljima koriste saunu lakše bore s respiratornim virusima. Upravo iz tih razloga više od 90 posto djece u Finskoj isproba saunu već prije sedme godine.

#5 Za potpuni oporavak tijela i duha, nakon boravka u sauni odaberite whirpool. Udari vode potaknuće prokrvljenost tijela, a whirpool je odličan izbor i za uklanjanje celulita.

PROČITAJTE  Ovo je šest vidljivih fizičkih znakova prejedanja