Peremo li kosu pravilno: Treba šamponirati samo tjeme, a ne vlasi

šamponirati žena pere kosu

Iako bi pranje kose trebao biti jednostavna radnja o kojoj ni ne razmišljamo, prema jednoj frizerki većina nas kosu pere pogrešno – i ne bismo ju trebali cijelu šamponirati.

U svom TikTok videu frizerka po imenu Taylor kaže da će se kosa najbolje oprati ako sav šampon stavimo na tjeme, a ne na vlasi. Ona kaže da je tjeme to kojemu je pranje potrebno.

“Ako šampon nanesete samo na korijen kose, moći ćete ga rukama prenijeti na određeno područje. Dok ga ispirete pjena će curiti niz cijelu dužinu kose i sve oprati”, rekla je u videu na računu @madeandtaylored.

Ona kaže i da je za pranje kose idealno da voda bude topla, odnosno mlaka. Nikako ne smije biti vruća jer će kosu isušiti.

“Prije nego što vam šampon uopće takne kosu, ona treba biti potpuno natopljena vodom. Šampon je topljiv u vodi, što znači da mu za aktiviranje sapunice treba voda. Provjerite jeste li podijelili i odvojili pramenove kose da voda može proći skroz do tjemena.”

Šamponiranje tjemena Taylor, kaže, ponavlja dok sapunica ne bude skroz čista, obično tri puta. Nakon dobrog ispiranja preporučuje i stavljanje regeneratora po sredini, vrhovima i korijenu kose.

“Obično regenerator pustim da odstoji par minuta prije nego što ga isperem. Kad završim, kosa mi je besprijekorno čista”, rekla je.

“Nakon 37 godina konačno znam kako pravilno oprati kosu. Hvala ti!”, napisala je jedna pratiteljica, a prenio Mirror.

PROČITAJTE  Evo kako da skinete uporne mrlje nakon tamnih lakova za nokte

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime