Ovu supu s piletinom, povrćem i tjesteninom odmah napravite za dva dana

Klasičnoj supi možete dodati i drugo povrće po želji, a dobra ideja bit će i koja kap limunova soka prije posluživanja.

Trebat će vam:

300 g piletine s kostima

3 mrkve

1 manji komad korijena celera

2 korijena peršuna

2 lista zelja

1 luk

1 šaka sitne tjestenine

1 šaka svježeg peršuna

so i biber

Priprema:

Najprije na tavi zagrijte malo maslinova ulja. Dodajte meso i zapecite ga sa svih strana. Dodajte povrće koje ste narezali na krupnije komade. Zapecite i povrće pa sve zajedno prelijte vodom. Pustite da se kuha sat do dva, zatim meso izvadite iz supe, a povrće nasjeckajte sitno i vratite u supu. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne omekša. Na kraju vratite komadiće piletine, začinite so i biberom, pospite peršunom i poslužite toplo.

PROČITAJTE  Recept dana: Zapečena tjestenina oduševit će vaše ukućane