U pola šolje graška nalaze se četiri grama vlakana, četiri grama proteina te vitamini A, K i C. Sadrži 11 grama ugljikohidrata, a u pola šolje ima svega 62 kalorije. Omjer vlakana i proteina je povoljan, a oni koji žele izgubiti višak kilograma svjesni su koliko im vlakna u tome pomažu. Dnevni preporučeni unos vlakana je za muškarce 38 grama, a za žene 25 grama i većina ljudi ne uspije tijekom dana konzumirati toliku količinu. Grašak bi mogao pripomoći.
Dodatno, četiri grama proteina u pola šolje ovog povrća gotovo su jednaka količinu koju ćete dobiti iz jednog većeg jajeta koje sadrži pet grama proteina, a ista je količina i u kašiki kikiriki maslaca. To je važan podatak za one koji se oslanjaju na biljne izvore proteina u prehrani.
Osim što od njega možete napraviti supu ili varivo, grašak može biti ukusan prilog, dodatak salatama i tjestenini, možete ga ubaciti u rižoto ili jela s jajima, pa čak i u složence. I s njim uvijek možete eksperimentirati.