Ovo je najpopularniji estetski zahvat. Traženiji i od povećanja grudi

najpopularniji estetski zahvat žena stomak markiran za liposukciju

Potvrđeno je, u ordinacijama estetskih hirurga diljem svijeta najtraženiji zahvat postala je liposukcija. Na drugo je mjesto, nakon dugog niza godina, palo povećanje grudi, pokazalo je globalno godišnje izvještaj ISAPS-a (International Society of Aesthetic Plastic Surgery, odnosno Međunarodnog udruženja estetske plastične hirurgije). Prema njima, u 2021. izvedeno je nešto više od 1,9 miliona liposukcija širom svijeta. To je gotovo 25-postotni skok u odnosu na prethodnu godinu. Tako liposukcije čine čak 15 posto svih tipova estetskih zahvata. Isisavanje masnoća kao metoda oblikovanja tijela postaje sve uobičajenija procedura te o svojim iskustvima sve češće govore i različiti celebrityji, piše Realself. Kako je liposukcija postala najpopularniji estetski zahvat?

Model Chrissy Teigen isisavala je masnoću iz pazuha, reperica Cardi B opsežnu je liposukciju opisala kao “dugotrajan i težak proces”, komičarka Amy Schumer rekla je kako joj je liposukcija bila odličan potez. Posebno je iskrena bila Sharon Osbourne koja je svojevremeno izjavila:

“Nakon što sam skinula pola tjelesne težine, meso mi je posvuda visilo. Imala sam liposukciju i podizanje vrata, liposukciju ruku, podizanje grudi, tummy tuck, podizanje nogu i stražnjice, implantate u stražnjici. Sve me to koštalo 120.000 funti i vrijedilo je svaki peni. Volim estetsku hirurgiju.”

Reperska zvijezda Kanye West na liposukciju se odlučio zbog nesigurnosti. U intervjuu 2018. otkrio je kako je na isisavanje masnoće otišao jer “nije htio da ga zovu debelim”. Ljekari uvijek naglašavaju kako najpopularniji estetski zahvat liposukcija nije metoda mršavljenja, nego oblikovanja tijela.

PROČITAJTE  Vraća sjaj, potiče rast i stvara volumen... Zašto je dobro koristiti jabukovo sirće za kosu

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime