Obožavamo ga jesti za doručak, ali jedan je od najvećih krivaca za debljanje

Nutricionistica Marina Kopytko u radijskom intervjuu za Sputnik podijelila je nedostatke tradicionalnog francuskog doručka. Prema njezinim riječima, kroasan može doprinijeti nakupljanju sala.

“Kroasan se radi od bijelog brašna. Osim kalorija, ugljikohidrata i zasićenih masti, nema ništa drugo. Postotak proteina je vrlo mali, a vitamina, minerala i dijetalnih vlakana praktički nema”, izjavila je.

Kroasan je zapravo neuravnotežena namirnica s visokim udjelom ugljikohidrata i kalorija pa ju je bolje zamijeniti nečim hranjivijim i zdravijim.

Krajem prošlog mjeseca nutricionistica Natalija Kruglova pozvala je na oprez s medom.

“Med je dodani šećer, kalorijski je vrlo blizu običnom šećeru. Važno je kontrolirati unos meda, posebno kad su u pitanju dijabetičari, osobe s prekomjernom težinom i alergičari”, poručila je.

Davanje meda ne preporučuje se ni djeci do prve godine života jer može izazvati razvoj crijevnih bolesti.

PROČITAJTE  Zdravlje zglobova: Voda u koljenu, uzroci i liječenje