Nutricionist slavnih dijeli tri zdravstvena trenda kojima su opsjednuti bogati

Od wellness sobe Kendall Jenner do hiperboličnog kreveta s komorom za kisik Justina Biebera, bogati troše milione dolara kako bi se osjećali dobro. Oz Garcia, nutricionist s 30-godišnjim stažem, koji je radio s Gwyneth Paltrow i Heidi Klum, iz prve ruke uvjerio se u opsjednutost elite wellnessom.

“Zatrpani smo proizvodima, kursevima i protokolima koji pridonose zdravlju. Previše je svega”, rekao je Garcia za Insider.

Svoju klijentelu trenutno odgovara od pomodnih dijeta i skupocjenih dodataka. Umjesto toga im preporučuje tri vrhunska alata koja će im pomoći da daju prioritet bitnim stvarima: spavanju, sunčevoj svjetlosti i upravljanju stresom.

Izložite se jutarnjem suncu 20 minuta ili upotrijebite naočale za zaštitno sunčanje

Garcia potiče svoje klijente da se ujutro barem 20 minuta izlože suncu. 

“Vjerujete, bolje ćete spavati noću kada se ujutro izložite zrakama sunca”, rekao je.

Onima koji žive u tmurnim područjima, savjetuje da kupe naočale koje stimuliraju izlaganje suncu ili obasjavaju lice plavim ili zelenim svjetlom. Svjetlosnu terapiju prakticira Mick Jagger, izvijestile su neke novinske kuće.

Šokirajte tijelo ekstremnom hladnoćom i ekstremnom vrućinom

Sportaši već dugo koriste ledene kupke i saune kako bi oporavili mišiće nakon intenzivnih treninga. Garcia tvrdi da ta praksa postaje mainstream čak i među bogatima.

“Ledene kupke mogu vas probuditi, smanjiti upalu u vašem tijelu i pomoći da se osjećate izvrsno”, kaže Garcia.

Garcia se jednom sedmično i sam kupa u ledenim kupkama, a povremeno posjećuje i ruske kupelji radi vruće saune.

Poradite na emocionalnoj stabilnosti

Garcia ističe da je najveća briga njegovih klijenata upravljanje stresom i reguliranje njihovog raspoloženja, depresije, razdražljivosti, produktivnosti, pa čak i socijalizacije. Istraživanja pokazuju da ljudi sa šesteroznamenkastim plaćama provode više minuta sami, a manje s obiteljima, u usporedbi s ljudima s niskim primanjima.

PROČITAJTE  Spavanje sa svježim lukom u čarapama: Reguliše šećer, pročišćuje krv…

“Prvo, sve počinje od toga da dobro spavate. Potom, preporučujem klijentima kupnju tehnologije koja mjeri otkucaje srca, aktivnost spavanja, temperaturu i vrijeme provedeno u dubokom snu. Meditacija također pomaže da razbistrite um i nosite se sa stresom”, zaključuje.