Nošenje maske može iritirati i kožu iza ušiju, njegujte je kremama

Nošenje maske dodatno je frustrirajuća činjenica mnogima prije svega što izaziva pojavu bubuljica na bradi, zatim iritaciju lica, ali i područja iza ušiju koje je mekano i posebno osjetljivo.

Shodno navedenom, stručnjaci preporučuju testiranje nove maske na području iza ušiju jer će se vjerovatno svaka potencijalna iritacija pojaviti na tom nježnom dijelu.

Isto kao što njegujete kožu oko usana i nosa isti savjeti vrijede i za kožu iza ušiju. Dakle, prije nego stavite masku, namažite hidratantnu kremu i izmasirajte je iza ušiju.

Iako je maska određena vrsta zaštite, nažalost, ovakve vrste iritacija su neizbježne pogotovo ako je nosite duže vrijeme što može dovesti do toga da i uši zabole.

Osim iza ušiju, stručnjaci preporučuju nanošenje hidratantne kreme na sva područja na kojima uočite trenje. Kremu mažite i noću kako bi se sva ta područja umirila.

U apotekama potražite hidratantne, protuupalne kreme koje pomažu popraviti kožnu barijeru. Bilo bi poželjno da ti proizvodi sadrže aloa veru, ulje jojobe i glicerin, piše Mind Body Green.

PROČITAJTE  Dermatologinja Jovović: U hladnim danima koristite hidratantne kreme i nabavite ovlaživače zraka