Noćna mora svakog roditelja je vrištanje bebe u automobilu: Evo kako da je smirite

“Noćna mora” svakog roditelja je da usred vožnje automobilom beba krene da vrišti i plače. Koliko puta ste čuli priču da beba čim sjedne u automobil odmah zaspi, to je sjajno ako imate tu sreću.

A šta ako dete neće u auto-sedište ili ne voli vožnju, vaš svaki odlazak će biti previše stresan. Ne gubite nadu, pokušajte da primjenite neki od ovih saveta i krenite u vožnju:

Provjerite bebi pojas
I sami znate da bebin plač može da ukaže da joj nešto smeta. Bebe brzo rastu i možda niste obratili pažnju, ali vrlo je moguće da je pojas na auto-sjedištu steže i da se ne osjeća prijatno. Kada je beba mirna provjerite njenu udobnost i da li joj svi dodaci odgovaraju.

Obezbjedite malo zabave
Vi volite mirnu vožnju i uživate u tišini, ali za mlade umove u razvoju, vožnja automobilom vrlo brzo postane dosadna. Ponesite mu omiljene igračke, svaki put ih zamjenite novim. Na taj način će se osjećati kao da je kod kuće i biće opuštenije. Potrudite se da igračke ne budu tvrde da se dijete ne bi povreijdilo ako zakočite.

Pustite zabavnu ili umirujuću muziku
U zavisnosti šta dijete voli i da li želite da zaspi ili bude budno. Sve u svemu djeca vole muziku i taj način umirivanja se pokazo kao najefikasniji.

Provjerite temperaturu u automobilu i da li mu bije sunce
Toplota najviše razdraži dijete. Njemu je već nezgodno u auto-sjedištu i sigurno mu još više vruće. Vodite računa da ne bude direktno izloženo suncu i obavezno uključite klimu da bi se osećalo prijatnije.

Neka vaša beba istraži sjedište i navikne se na njega
Ako djete plače svaki put kada ga stavite u sjedište. Uzmite jedan dan i ponesi te ga kući, pružite djetetu priliku da ga malo istraži i shvati da to nije nikakav “bauk”.

PROČITAJTE  Čudesna u službi ljepote: Četiri načina da iskoristite moći kafe

I savjet za kraj, ne brinite se ovo je samo faza koja će proći. Dijete će vrlo brzo početi da uživa u vožnji, samo budite stpljivi i učinite vožnju koliko god možete opuštenom i zabavnom.