Nemate vremena za njegu lica? Ova tri koraka će sve olakšati

Ako spadate među žene koje su pretrpane obavezama, vjerovatno vrlo malo vremena posvećujete njezi lica, ili ju povremeno preskačete, što – kad se svemu dodaju stres i zagađenje okoline – može dovesti do toga da koža počne izgledati umorno.

No, nema razloga za to, savjetuju na stranici proizvođača pudera za lice Ivory Mix, uz tri savjeta brzinske njege za prezaposlene žene, sačuvaćete dobar izgled i zdravlje kože.

1. Ne preskačite jutarnje umivanje

Možda nemate vremena za pranje lica posebnom pjenom ili sapunom, no sigurno imate vremena za to da se umijete mlakom vodom. Već i time možete očistiti prljavštinu, odnosno loj iz pora na licu i dodati mu malo sjaja. 

Dakle: Poprskajte lice vodom nekoliko puta, potapkajte ručnikom i, gotovi ste.  

Ako ponekad i preskočite pranje lica ujutro, to ne biste smjelo na veče, jer je to važan dio rutine čiste kože. Tad ne bi trebalo preskakati ni odgovarajuće sredstvo za umivanje, jer ćete time ukloniti prljavštinu i masnoće koji mogu  uzrokovati pojavu akni. 

2. Što manje pudera

Sve što vam treba je malo pudera koji ćete nanijeti velikom četkom za šminku. Stvarno čini čuda i uklanja svaki masni trag. Ako vam se koža rado zacrveni, nabavite tonirani puder. Takođe, za osjetljivu kožu ili kožu sklonu aknama nabavite kvalitetni mineralni puder, koji neće začepiti pore. A minerali dodatno hrane kožu. 

Dakle: Umočite veliku četku u mineralni puder u prahu i ravnomjerno nanesite na lice i vrat i gotovo. 

3. Maska i piling jednom sedmično

Važno je uključiti pilinge i maske za lice u svoju rutinu. Na primjer, maska za lice na bazi gline iznimno je korisna za čišćenje pora, dok piling pomaže ukloniti stare stanice s površine kože, kako bi nove mogle zablistati. To bi trebalo “odraditi” jednom sedmično. 

PROČITAJTE  Šminku ne smijete posuđivati ni najboljoj prijateljici!

Dakle: Jednom sedmično malim kružnim pokretima nanesite 2-u-1 masku/piling na lice i vrat te ostavite oko 5 minuta. Isperite, osušite i hidratizujte kožu kremom i, gotovo.