Nećete im moći odoljeti: Lazanje sa špinatom

Sastojci:

  • 1/2 kg špinata
  • 100 g gorgonzole
  • 100 g parmezana
  • 1/2 l mlijeka
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike ulja
  • So
  • 7 kora za lazanje

Priprema:

Špinat obarite i ocijedite, pa sitno isjeckajte. Na ulju upržite brašno, miješajući dodajte mlijeko da dobijete srednje gust sos.

Sos posolite, sklonite ga s vatre, pa u njega narendajte parmezan. Od parmezana ostavite trećinu za posipanje odozgo.

U podmazanu vatrostalnu posudu stavite koru, preko nje sos, odozgo špinat i na kraju kockice gorgonzole.

Redajte tako dok ne utrošite sav materijal. Odozgo pospite ostatkom parmezana. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

PROČITAJTE  Nutricionisti savjetuju koja vam pića najviše koriste kada ih popijete ujutro