Nećete im moći odoljeti: Lazanje sa špinatom

0
62

Sastojci:

  • 1/2 kg špinata
  • 100 g gorgonzole
  • 100 g parmezana
  • 1/2 l mlijeka
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike ulja
  • So
  • 7 kora za lazanje

Priprema:

Špinat obarite i ocijedite, pa sitno isjeckajte. Na ulju upržite brašno, miješajući dodajte mlijeko da dobijete srednje gust sos.

Sos posolite, sklonite ga s vatre, pa u njega narendajte parmezan. Od parmezana ostavite trećinu za posipanje odozgo.

U podmazanu vatrostalnu posudu stavite koru, preko nje sos, odozgo špinat i na kraju kockice gorgonzole.

Redajte tako dok ne utrošite sav materijal. Odozgo pospite ostatkom parmezana. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.