Jednom kada usavršite slaganje ovog sendviča, poželjet ćete mu se vraćati češće.
Trebat će vam:
400 g mljevene junetine
2 kašike koncentrata paradajza
1 luk
3 čehne bijelog luka
150 g ribanog topljivog sira
salata i povrće po želji
1 kašikica kumina
1 kašikica čilija
so i biber
ulje
tortilje
Priprema:
Na ulju pirjajte luk, pustite da se zastakli pa dodajte bijeli luk. Zatim dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne postane mrvičasto. Dodajte koncentrat paradajza, kumin, čili u prahu i povrće po želji (u sezoni, dobar odabir bit će paradajza i paprika, a sada špinat). Pirjajte dok sva voda ne ispari. Dodatno začinite solju i biberom. Pripremite tortilje tako da na tanjiru najprije stavite veliku tortilju, na sredinu dodate meso, pospete sirom, a zatim na to dodate manju tortilju koja pokriva sredinu velike. Na manju tortilju dodajte salatu i povrće po želji, možete dodati i umak na bazi grčkog jogurta ili vrhnja. Prekrijte sve još jednom manjom tortiljom pa rubove koji su ostali prazni presavinite prema sredini manje tortilje. Tortilju stavite na tavu i zapecite je sa svih strana, trebala bi biti hrskava. Poslužite odmah.