Napravite tortilja sendvič s mljevenom junetinom, povrćem i sirom: Tražit će se komad više

Jednom kada usavršite slaganje ovog sendviča, poželjet ćete mu se vraćati češće.

Trebat će vam:

400 g mljevene junetine

2 kašike koncentrata paradajza

1 luk

3 čehne bijelog luka

150 g ribanog topljivog sira

salata i povrće po želji

1 kašikica kumina

1 kašikica čilija

so i biber

ulje

tortilje

Priprema:

Na ulju pirjajte luk, pustite da se zastakli pa dodajte bijeli luk. Zatim dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne postane mrvičasto. Dodajte koncentrat paradajza, kumin, čili u prahu i povrće po želji (u sezoni, dobar odabir bit će paradajza i paprika, a sada špinat). Pirjajte dok sva voda ne ispari. Dodatno začinite solju i biberom. Pripremite tortilje tako da na tanjiru najprije stavite veliku tortilju, na sredinu dodate meso, pospete sirom, a zatim na to dodate manju tortilju koja pokriva sredinu velike. Na manju tortilju dodajte salatu i povrće po želji, možete dodati i umak na bazi grčkog jogurta ili vrhnja. Prekrijte sve još jednom manjom tortiljom pa rubove koji su ostali prazni presavinite prema sredini manje tortilje. Tortilju stavite na tavu i zapecite je sa svih strana, trebala bi biti hrskava. Poslužite odmah.

PROČITAJTE  Maska za kosu od kvasca jača tanku, slabu dlaku i daje joj sjaj