Napravite krokete od tune koji se tope u ustima, trebat će vam svega nekoliko sastojaka

Konzervu tune pretvorite u slasne, panirane krokete za koje će vam trebati sastojci koje zasigurno već imate kod kuće.-

Trebat će vam:

1 luk

2 čehne bijelog luka

100 g brašna

400 ml toplog mlijeka

1-2 konzerve tune

100 g ribanog sira

peršun

1 limun

2 jaja

200 g krušnih ili panko mrvica

so i biber

ulje za pečenje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Pustite da omekša pa dodajte bijeli luk i pirjajte još minutu. Dodajte 60 grama brašna i kuhajte dok brašno ne poprimi boju, ali pripazite da ne zagori, oko 4 minute. Postepeno dodajte toplo mlijeko uz stalno miješanje. Dodajte i sir pa kuhajte dok ne dobijete gusti umak koji se odvaja od stijenki posude, oko 4 minute. Maknite s vatre i umiješajte dobro ocijeđenu tunu iz konzerve, dodajte i sitno sjeckani peršun i limunovu koricu. Začinite solju i biberom, dobro promiješajte pa prebacite u veću i širu posudu, primjerice onu za pečenje. Stavite u frižider i pustite da stoji 3 sata ili preko noći. Kada se stislo, ruke premažite maslinovim uljem i od stisnute smjese oblikujte kuglice ili neki drugi oblik. Tako oblikovanu smjesu spremite u zamrzivač na pola sata, a zatim umačite najprije u ostatak brašna, pa u umućena jaja i na kraju u krušne mrvice. Pržite svaku kuglicu 3-4 minute. Poslužite uz prilog ili umak po želji.

PROČITAJTE  Jeste li ikada probali zlatno mlijeko?