Najtraženija nijansa kose za jesen

Za sve one dame koje su s dolaskom jeseni poželele da promene boju kose, čuvena škotska frizerka Suzie Mcgill otkriva koje su nijanse najpoželjnije.

Inspiracija je, kako kažu, u toplim napicima. Za plavuše su tu nijanse karamele i javorovog sirupa, dok će brinete rado nositi pramenove u boji tople čokolade.

Javorov sirup

Ako ste poželjeli da ove jeseni nosite tople plave tonove, neka vaš izbor bude boja koju zovu začinjeni sirup od javora.


“Baš koliko ukusno zvuči, toliko i sjajno izgleda. Ova boja nadahnuta javorovim sirupom daje kosi topli ton, dok tamnije naznake cimeta, klinčića i đumbira djeluju u spoju kako bi kosi dali dimenziju i dubinu”, kaže za Glamour Suzie Mcgill, umetnička direktorica u Rainbow Room International salonu.

“Da bi se postigao željeni izgled, oko lica idu svjetliji tonovi pomiješani s nekoliko pramenova tamnijih tonova koji ne umanjuju glavnu javorovu nijansu”, dodala je ona.


I zaista, to je dobar izbor za sve plavuše koje se bore sa postojanošću svoje boje meda, a odlična je i za brinete koje žele da posvijetle kosu.

Topla čokolada

S druge strane, one brinete koje žele da istaknu bogate smeđe tonove trebalo bi da se poigraju toplom čokoladom.

“Tokom hladnijih mjeseci tamnoj kosi može nedostajati vlage, pa ona zbog toga izgleda dosadno i beživotno. A kremasto osvJeženje nadahnuto vrućom čokoladom dat će brinetama ono što im je potrebno da bi im kosa zasjala punim sjajem”, ističe Suzie.

PROČITAJTE  Pet lakih navika za bolje pamćenje i zdravlje mozga: Poboljšajte kognitivne sposobnosti

Ona kaže i da se ovaj izgled kod brineta lako postiže uz pomoć tretmana koji kosi vraćaju sjaj. Uz pomoć ovog tretmana stvorit će se utisak višedimenzionalnosti i iluzija punije i poslušnije kose.

Kafa s ukusom bundeve

Zagasita crvena boja inspirisana vinom nerijetko se može naći na listama najtraženijih jesenjih boja. Ali ove sezone posebno su atraktivni narandžasti tonovi.

“Ovaj trend se fokusira na živopisne bakarne tonove s tamnijim nijansama ili izraženim korjenom kako bi se postigla višedimenzionalna boja. Narandžasti tonovi podstiču sjaj, a zahvaljujući njema će kosa djelovati zdravije, toplije i imat će sjaj”, kaže Suzie.