Najpopularniji izbor za doručak, ručak ili večeru. Obiluje proteinima

0
154

Omlet je jedan od najpopularnijih izbora za doručak, brunch, ručak ili večeru. Ne samo da je riječ ukusnom proteinskom obroku sastavljenom od jaja, već se i brzo priprema. Jedan omlet u prosjeku se peče 90 sekundi.

Savršen omlet kremast je i mekan iznutra, a izvana žut, dobro pečen i mrvicu hrskav. Najbolje od svega je što nudi mnogo različitih mogućnosti.

U njega se mogu dodavati komadići mesa, sira, povrća… odnosno što god poželite, no fin je i ako ga jedete bez ikakvih dodataka.

Sastojci za omlet:

3 jaja

so i biber

komadić maslaca

biljno ulje

Priprema:

1. U tavu stavite malo biljnog ulja i manji komadić maslaca i pustite da se rastopi.

2. Za to vrijeme razbijte jaja u posudicu i dobro ih istucite pjenjačom. Posolite ih i pobiberite.

3. Kad se maslac i ulje zagriju, smanjite temperaturu i izlijte jaja u tavu. Jaja bi trebala prekrivati cijelu površinu tave.

4. Kada primijetite da je dno jaja pečeno, a sredina je još tekuća, špatulom preklopite omlet. Pecite još kratko, zarolajte omlet i poslužite ga s tostom ili sezonskom salatom.