Najpopularniji izbor za doručak, ručak ili večeru. Obiluje proteinima

Omlet je jedan od najpopularnijih izbora za doručak, brunch, ručak ili večeru. Ne samo da je riječ ukusnom proteinskom obroku sastavljenom od jaja, već se i brzo priprema. Jedan omlet u prosjeku se peče 90 sekundi.

Savršen omlet kremast je i mekan iznutra, a izvana žut, dobro pečen i mrvicu hrskav. Najbolje od svega je što nudi mnogo različitih mogućnosti.

U njega se mogu dodavati komadići mesa, sira, povrća… odnosno što god poželite, no fin je i ako ga jedete bez ikakvih dodataka.

Sastojci za omlet:

3 jaja

so i biber

komadić maslaca

biljno ulje

Priprema:

1. U tavu stavite malo biljnog ulja i manji komadić maslaca i pustite da se rastopi.

2. Za to vrijeme razbijte jaja u posudicu i dobro ih istucite pjenjačom. Posolite ih i pobiberite.

3. Kad se maslac i ulje zagriju, smanjite temperaturu i izlijte jaja u tavu. Jaja bi trebala prekrivati cijelu površinu tave.

4. Kada primijetite da je dno jaja pečeno, a sredina je još tekuća, špatulom preklopite omlet. Pecite još kratko, zarolajte omlet i poslužite ga s tostom ili sezonskom salatom.

PROČITAJTE  Vitaminska čorba: Karfiol sa kurkumom i bijelim lukom