Omlet je jedan od najpopularnijih izbora za doručak, brunch, ručak ili večeru. Ne samo da je riječ ukusnom proteinskom obroku sastavljenom od jaja, već se i brzo priprema. Jedan omlet u prosjeku se peče 90 sekundi.
Savršen omlet kremast je i mekan iznutra, a izvana žut, dobro pečen i mrvicu hrskav. Najbolje od svega je što nudi mnogo različitih mogućnosti.
U njega se mogu dodavati komadići mesa, sira, povrća… odnosno što god poželite, no fin je i ako ga jedete bez ikakvih dodataka.
Sastojci za omlet:
3 jaja
so i biber
komadić maslaca
biljno ulje
Priprema:
1. U tavu stavite malo biljnog ulja i manji komadić maslaca i pustite da se rastopi.
2. Za to vrijeme razbijte jaja u posudicu i dobro ih istucite pjenjačom. Posolite ih i pobiberite.
3. Kad se maslac i ulje zagriju, smanjite temperaturu i izlijte jaja u tavu. Jaja bi trebala prekrivati cijelu površinu tave.
4. Kada primijetite da je dno jaja pečeno, a sredina je još tekuća, špatulom preklopite omlet. Pecite još kratko, zarolajte omlet i poslužite ga s tostom ili sezonskom salatom.