Najlakši i najbrži način da vam parfem traje što duže 

Parfem ostaje duže na koži ukoliko je hidrirate
Nanošenje ulja ili losiona na kožu produžit će trajanje parfema

Ako želite da se vaš prepoznatljiv parfem zadrži cijeli dan, pokušajte s ovim savjetima produžiti trajnost svog parfema. Primjenom ovih trikova možete osigurati da elegantan miris koji nosite ne prođe nezapaženo. 

Bez obzira imate li jedan prepoznatljiv miris ili kompletnu kolekciju, sigurno ne želite da parfem ispari za nekoliko minuta. Čak i ako kod sebe uvijek imate omiljeni parfem, postoji nešto čarobno u ugodnom mirisu čitav dan.

Ako tražite brzu, laganu rutinu koju možete slijediti kako bi dugo ugodno mirisali, a bez ponovnog nanošenja, isprobajte ova tri savjeta: 

Hidratizirajte se 

Parfem se lijepi za hidratiziranu kožu. Kao što je slavna vizažistica Rosie Johnston objasnila, hidrirana koža stvarno će zadržati miris puno duže. Zato se neki ljubitelji ljepote kunu u raspršivanje parfema nakon tuširanja. Tako će se njegove note lakše zalijepiti na glatku, blago vlažnu kožu. 

Naravno, poželjet ćete se i namazati losionom za tijelo kako biste zadržali svu tu vlagu, inače će sva voda ispariti i ostaviti vas suhima, a miris neće ostaviti gotovo nikakav trag. 

To ne znači da se uvijek morate istuširati prije prskanja. 

“Ulje za tijelo, losion ili balzam za hidrataciju također će pomoći da miris duže ostane”, kaže Cat Chen, osnivačica kozmetičkog brenda. Jednostavno nanesite proizvod na pulsne tačke i parfem bi se trebao lako uhvatiti za ta područja. 

Premažite se uljem  

Ako ste se nekada zapitali zašto mnoge marke uz parfeme nude i parfemska ulja to je zato jer nanošenje mirisnog ulja za tijelo ispod parfema može poboljšati miris i održati kožu hidriranom, što je dobitna kombinacija za dugotrajan miris. Možete primijeniti isti duo – ulja i mirisa – kako biste doista maksimizirali te note. Ili, odaberite zasebne proizvode s aromama koji se međusobno nadopunjuju za složenije iskustvo mirisa. 

PROČITAJTE  Korejska rutina njege lica koja će ga pomladiti u šest koraka

“Kada se različite mirisne note spoje, tada imate još robusniju kolekciju gornjih, srednjih i donjih nota. To definitivno pomaže da miris traje”, kaže Chen.  

Poprskajte odjeću 

Možda biste trebali poprskati svoj džemper. 

“Miris će se duže zadržati na tkanini nego na koži”, ističe Johnston, budući da miris može nestati sa znojem i prirodnim uljima tokom dana. Prskanje odjeće može zaista osigurati da lijepo mirišete cijeli dan, osim toga, osjetit ćete i dašak svaki put kad se uvučete u kaput ili se odlučite za podnevno rastezanje.