Najbolji treninzi koji mogu dovesti tijelo u formu do ljeta

dovesti tijelo u formu do ljeta dvoje žene u planku drže jedna drugoj ruke teretana

Ako vam je želja dovesti tijelo u formu do ljeta, sada je pravi trenutak da počnete vježbati. Čak i ako dnevno trenirate samo nekoliko minuta, kroz par mjeseci vidjet ćete rezultate. Prema riječima instruktorice joge i pilatesa Kristin McGee, “ako možete pronaći minutu za pranje zubi, onda možete naći i minutu za vježbanje”.

Naravno, trudite se biti aktivni i u ostatku dana. Povećajte broj koraka koje radite u danu korištenjem stuba umjesto lifta ili hodanje do posla. Ako pak imate više vremena, evo koje treninge odabrati da do ljeta postanete najbolja verzija sebe.

CrossFit

Prema instruktorici Collette Stohler, CrossFit je specifičan, ali dostižan i realan. Stohler savjetuje svima da si daju određeni cilj, poput pohađanja tri sata CrossFita sedmično tokom 60 dana. Ako na kraju tih 60 dana vidite promjenu, nagradite se nečime što volite, primjerice masažom. Smatra da je nagrada dobra motivacija koja će nas gurati prema cilju.

Treninzi u paru

Još jedna dobra opcija su treninzi u paru jer vas tjeraju da u sebi probudite takmičarski duh, a nose i veću odgovornost. Nađite prijatelja ili prijateljicu, odaberite zajedničke ciljeve i bacite se na posao. Uvijek je malo lakše kada znate da vas netko bodri i čeka u teretani.

Kardio

Na kraju, profesor znanosti o tjelovježbi Pat Davidson savjetuje kardio treninge. Pritom pred sebe postavite realan cilj koji se odnosi na gubitak kilograma.

“Prečesto ljudi imaju nerealna očekivanja o tome koliko kilograma žele izgubiti”, kaže.

Realnim gubitkom težine smatra da se skidanje pola kilograma do kilograma sedmično, odnosno od 2 do 4 kilograma mjesečno.

PROČITAJTE  Limunova trava snižava temperaturu, jača imunitet i uništava gljivice