Muče vas suhe i ispucale usne? Ovo će uraditi posao dok spavate

ispucale usne žena ruka na usnama

Suhe i ispucale usne su problem s kojim se mnogi od nas suočavaju tijekom hladnih mjeseci, a mogu biti neugodne i bolne. Postoji mnogo različitih proizvoda za njegu usana na tržištu. Neki od njih nisu uvijek učinkoviti u rješavanju problema suhih i ispucale usana.

Jedan proizvod koji se posebno ističe u borbi protiv ovog problema je noćni balzam za usne. To je posebna vrsta balzama koji se koristi tokom noći i obično je bogatiji i hidratantniji od dnevnog balzama za usne. Noćni balzam za usne obično sadrži prirodne sastojke poput pčelinjeg voska, karite maslaca, bademovog ulja i vitamina E koji su poznati po svojim hidratantnim svojstvima.

Noćni balzam

Korištenje noćnog balzama za usne jednostavno je i učinkovito. Prije spavanja, nanesite malu količinu na usne, ravnomjerno ga raspoređujući. Noćni balzam za usne će djelovati tokom cijele noći, pomažući u obnovi vlage u vašim usnama. Spriječit ćei daljnje sušenje i pucanje.

Osim toga, noćni balzam za usne može pomoći i u sprečavanju stvaranja bora i održavanju zdravih i mekih usana. Redovnom upotrebom noćnog balzama za usne, vaše će usne ostati hidratizirane, zdrave i glatke.

Noćni balzam za usne dostupan je u različitim mirisima i okusima. Možete odabrati onaj koji vam najviše odgovara. Mnoge marke nude različite varijante noćnog balzama za usne, poput ljekovitih ili aromatičnih. Svako može pronaći onaj koji im najbolje odgovara.

Gdje su uzroci

Ispucale usne mogu nastati na nekoliko načina. Najpoznatiji je oblizivanje usana tokom hladnih i vjetrovitih dana. Nanošenje neke zaštite na usne tokom vjetrovitih dana može spriječiti da usne ispucaju. Ljudi oblizuju usne zbog osjećaja da im se one stalno suše. Ovo je najčešće kod djece. Najbolji način za prevenciju ove neugodne navike jeste da osigurate da usne stalno budu vlažne.

PROČITAJTE  Maske za lice zlata vrijedne: Otkrijte moć banane – koža vašeg lica će zablistati

Ako imate bjeličaste mrlje u ustima, a uglovi vaših usana su ispucali ili napukli, možda imate oralnu kandidijazu, izazvanu pretjeranim rastom gljivica. Da biste pomogli da se gljivice odstrane, koristite gel koji možete kupiti u apotekama. Ako imate ovaj problem, a nosite zubnu protezu obavezno je čistite često i temeljno. Gljivice mogu da rastu na njima i da se kontaktom šire na vaše usne.