Muče vas jaki bolovi u PMS-u? Ulja mogu ublažiti simptome

Mjesečni ciklusi su uvijek propraćeni grčevima u stomaku i bolom. Grčevi, neprijatan osećaj, nadutost i promjene raspoloženja su nažalost, samo neki segmenti menstrualnog ciklusa. Muče vas jaki bolovi u PMS-u? Ovo su ulja koja mogu ublažiti simptome PMS-a.

Ovi periodični simptomi umnogome otežavaju funkcionisanje na dnevnoj bazi. Za neke žene, ovaj period je veoma mučan, pa često pribjegavaju lijekovima protiv bolova.

Jaki bolovi u PMS-u: Odlični savjeti

Eterična ulja su još jedan način, kako kod kuće prirodnim putem, ublažiti simptome. Njihova primjena je višenamjenska, možete nanijeti 2-3 kapi ulja na dlanove i umasirati na svoj donji stomak, udahnuti ih, ili staviti

u kupku. Takođe, možete ih razblažiti uz neko neutralno ulje ( npr.bademovo) i napraviti roler, kojim ćete ulje nanostiti na pulsne tačke, slejpoočnice, tabane i stomak.

Predstavljamo vam 4 eterična ulja koja će pomoći sa menstrualnim tegobama:

Ulje lavande

Ulje lavande ima anti-flamatorna dejstva, i pomaže sa grčevima, i tokom krvarenja. Ovo eterično ulje ublažava bolove i kontrakcije materice. Takođe, poznato je da lavanda pomaže kod opuštanja mišića, i napetosti.

Ulje cimeta

Utrljajte par kapi ulja cimeta na dlanove i nanesite na donji stomak. Jaki bolovi u PMS-u će nestati. Ovo će ih ublažiti bolove.

Ulje žalfije

Ovo eterično ulje poznato je kao sjajno sredstvo za uklanjanje mišićnog spazma. Žalfija je pomaže kod  hormonskog balansa u tijelu, i takođe uklanja simptome PMS-a kao što su nadutost, promjene raspoloženja, i potrebe za prejedanjem.

Ulje rimske kamilice

Rimska kamilica je korištena od davnina kao pomoć za uklanjanje bolova. Zahvaljući svojim protiv-upalnim svojstvima, veoma je efikasna tokom menstrualnih bolova. Dodajte par kapi ovog ulja u kupku, ili samo natopite stopala. Ovo je drevni Egipatski način uklanjanja grčeva.

PROČITAJTE  Ne izbacujte ga iz jelovnika! Dobar je za srce, kosti i vid