Moćni napitak za mršavljenje. Ima samo 5 sastojaka i pun je zdravlja


Prekomjerna težina i višak masnoće na stomaku mogu rezultirati mnogim ozbiljnim zdravstvenim stanjima poput dijabetesa tipa 2, bolesti srca, moždanog udara, hipertenzije i nekih vrsta karcinoma.

Zato, mršavljenje, odnosno gubljenje trbušne masnoće nije ništa drugo nego smanjenje rizika od zdravstvenih tegoba u budućnosti.

Uzevši u obzir da znamo kako ne postoje magične tablete ili napitak koji će preko noći “otopiti” masnoću, ono što znamo jeste da postoje određene prirodne namirnice koje vam mogu pomoći u tome i to u vremenu kraćem nego što vi to možda očekujete.

Dakle, konzumiranje određene hrane i pića koji eliminišu toksine iz tijela najbolji su i najefikasniji prirodni načini za smanjivanje tvrdoglavih masnih naslaga. Pokušajte sa domaćim lijekovima koji će vas, ako se odlučite na njihovu konzumaciju, hidrirati te će te podstaknuti na izbjegavanje drugih, nezdravih pića.

Recept vas čeka u nastavku!
Sastojci:

2 kašičice jabukovog sirćeta

2 kašike limunovog soka

1 kašičica cimeta u prahu

1 kašičica meda

250 ml vode

Priprema:
Naspite 250 mL mlake vode. U toplu vodu dodajte dvije kašike jabukovog sirćeta. Zatim dodaj svježe iscijeđeni limunov sok, cimet u prahu i med. Sve sastojke dobro promiješate dok se ne sjedine i uživajte u napitku (po mogućnosti ujutro, na prazan želudac) koji će vam “magično” otopiti masne naslage!

PROČITAJTE  Ovo je najpotcjenjenije povrće. Mnogo je razloga zašto bismo ga trebali češće jesti