Ljubavni savjet para koji je bio u braku 79 godina svi treba da usvoje

Šta kaže iskustvo para koji je ostvario najdugovječniji brak na svijetu?

Glavni cilj za mnoge ljude je u tome da imaju dug i zdrav život pun uživanja. Veliki dio tog sna ima veze sa genima koje nasljeđujemo, ali dobar dio ima veze sa našim životnim stilom i izborima koje donosimo.

Hulio Sezar Mora Tapija i Valdramina Maklovia Kvinteros Rejes ušli su u Ginisovu knjigu kao najstariji par na svijetu, sa ukupno 214 godina starosti i 79 godina bračnog života.

Njihova priča je jedna od onih koje posluže kao inspiracija za holivudske filmove.

Valdramina i Hulio su radili kao profesori i tako su se i upoznali, zaljubili i odlučili da ostatak života provedu zajedno. Nažalost, njihovi roditelji nisu odobravali taj plan, ali su oni bez obzira na to slijedili svoju intuiciju i odlučili su da se vjenčaju u tajnosti, samo uz prisustvo najboljih prijatelja i kumova.

„Nije bilo lako, jer naši roditelji nisu imali dobar odnos, ali smo vremenom i strpljenjem uspjeli da ih ujedinimo i postali smo primjer za mlađe generacije“, rekao je par u intervjuu za Ginisovu knjigu rekorda.

„Ljubav i zrelost koju smo imali kao par od početka braka su nam omogućili da se upoznamo i emotivno rastemo kako bismo definisali našu budućnost“, objasnili su supružnici koji su pred oltar stali 1941. godine.

U svom zajedničkom životu, Valdramina i Hulio vjerovali su u simpatične sastanke i zajedničke planove, uživali su u vrtlarstvu, odlasku u bioskop i večerama sa porodicom. Petoro djece su poslali na fakultet, a njihovu veliku porodicu čini i 11 unuka, 21 praunuka i 9 čukununuka.

„Porodično jedinstvo pod pravilima ljubavi, međusobnog poštovanja, poštenog rada i pravilnog obrazovanja zasnovanog na porodičnim vrijednostima su ključ zajedničkog života“, rekao je par jednom prilikom.

PROČITAJTE  Sedam jasnih znakova da imate dobrog supruga

Nažalost svim ljubavnim pričama dođe kraj, ali zato sjećanja traju zauvek. Hulio je preminuo 2020. godine, a Valdramina još živi u Ekvadoru, prenosi Eatthis.