Ljubavni savjet para koji je bio u braku 79 godina svi treba da usvoje

Šta kaže iskustvo para koji je ostvario najdugovječniji brak na svijetu?

Glavni cilj za mnoge ljude je u tome da imaju dug i zdrav život pun uživanja. Veliki dio tog sna ima veze sa genima koje nasljeđujemo, ali dobar dio ima veze sa našim životnim stilom i izborima koje donosimo.

Hulio Sezar Mora Tapija i Valdramina Maklovia Kvinteros Rejes ušli su u Ginisovu knjigu kao najstariji par na svijetu, sa ukupno 214 godina starosti i 79 godina bračnog života.

Njihova priča je jedna od onih koje posluže kao inspiracija za holivudske filmove.

Valdramina i Hulio su radili kao profesori i tako su se i upoznali, zaljubili i odlučili da ostatak života provedu zajedno. Nažalost, njihovi roditelji nisu odobravali taj plan, ali su oni bez obzira na to slijedili svoju intuiciju i odlučili su da se vjenčaju u tajnosti, samo uz prisustvo najboljih prijatelja i kumova.

„Nije bilo lako, jer naši roditelji nisu imali dobar odnos, ali smo vremenom i strpljenjem uspjeli da ih ujedinimo i postali smo primjer za mlađe generacije“, rekao je par u intervjuu za Ginisovu knjigu rekorda.

„Ljubav i zrelost koju smo imali kao par od početka braka su nam omogućili da se upoznamo i emotivno rastemo kako bismo definisali našu budućnost“, objasnili su supružnici koji su pred oltar stali 1941. godine.

U svom zajedničkom životu, Valdramina i Hulio vjerovali su u simpatične sastanke i zajedničke planove, uživali su u vrtlarstvu, odlasku u bioskop i večerama sa porodicom. Petoro djece su poslali na fakultet, a njihovu veliku porodicu čini i 11 unuka, 21 praunuka i 9 čukununuka.

„Porodično jedinstvo pod pravilima ljubavi, međusobnog poštovanja, poštenog rada i pravilnog obrazovanja zasnovanog na porodičnim vrijednostima su ključ zajedničkog života“, rekao je par jednom prilikom.

PROČITAJTE  5 najčešćih zamki zbog kojih se prekidaju veze i brakovi

Nažalost svim ljubavnim pričama dođe kraj, ali zato sjećanja traju zauvek. Hulio je preminuo 2020. godine, a Valdramina još živi u Ekvadoru, prenosi Eatthis.