Lagan i pjenast, japanski cheesecake jedan je od najboljih: Evo i recepta

Riječ je o laganom pahuljastom desertu koji je vrlo jednostavan po sastojcima, no u pripremanju valja paziti na više detalja.

Trebat će vam:

250 g krem sira

1 kašika limunovog soka

korica pola limuna

5 žumanaca

70 g šećera

60 g maslaca

100 ml punomasnog mlijeka

60 g brašna

20 g kukuruznog škroba

prstohvat soli

Za snijeg od bjelanaca:

5 bjelanaca

prstohvat soli

70 g šećera

Priprema:

Posudu za pečenje ili kalup koji nema odvojivo dno promjera 17 cm namažite masnoćom te dno i stranice obložite papirom za pečenje. Zatim odvojite bjelance od žumanjka. Od bjelanaca napravite snijeg s dodatkom prstohvata soli i šećera. Ostavite sa strane. U drugu posudu stavite sir i maslac sobne temperature te ih sjedinite mikserom. Dodajte jedno po jedno jaje, mlijeko, limunov sok i koricu. Lagano umiješajte brašno i škrob. Ručno pjenjačom ili špatulom umiješajte bjelance u smjesu sira. Pjenastu smjesu izlijte u prethodno pripremljen kalup. Kalup stavite u veću i dublju posudu, ulijte oko 2 l vrele vode. Stavite u rernu zagrijanu na 150 stupeni i pecite minimalno 60 minuta. Pri pečenju nikako ne otvarajte vrata. Pečenu tortu izvadite iz rerne, kalup izvadite iz vodene kupelji i pustite da se lagano hladi. Ne brinite ako je još gibljiv prije hlađenja, to je itekako poželjno.

Napomena!

Budući da se kolač peče u vodenoj kupelji, izaberite kalup koji nema uklonjivo dno, izbjeći ćete spoj smjese kolača i vode. Torta mora biti svijetlo žute boje i nikako tamne, eventualno sam vrh kolača može biti smeđ. Tortu ostavite da se hladi u kalupu, ohlađenu je brzim pokretom okrenite iz posude i stavite na pladanj za serviranje.

PROČITAJTE  Šta kada dođete do cilja: Kako održati postignutu težinu poslije dijete