Kuhar otkrio trik za savršeno kremast krompir pire

Mnogi ljudi pire prave tako da pomiješaju kuhani krompir s malo maslaca, no ovaj chef preporučuje da dodate još jedan sastojak – mlijeko.

Mladi profesionalni kuhar otkrio je svoj trik za savršeno kremast pire krumpir i zapalio društvene mreže. Morgan Hipworth, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melbourneu, podijelio je svoj recept za ukusan pire, a sve što je potrebno da ovaj prilog bude mekan kao duša jest – malo mlijeka. No, kuhar je mlijeko zagrijao, prije nego što ga je stavio u krompir.

Na TikToku je ovaj 19-godišnjak objavio video u kojemu je detaljno objasnio svoju metodu pripreme. Snimka je za kratko vrijeme prikupila više od 100.000 pregleda, prenosi Daily Mail.

@morganhipworth

do you prefer smooth or lumpy mashed potato? 🤤 #food #yum #foryou #cooking

♬ original sound – Morgan Hipworth

Sastojci:

500 grama krompira
100 grama maslaca
100 mililitra mlijeka
morska sol
Priprema:

Ogulite i narežite krompir na velike komade. Kuhajte ih u loncu s obilnom količinom morske soli. Ocijedite krumpir i zgnječite ga dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta. U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavrije. Polako ga dodajte smjesi krompira, zajedno s maslacem. Miješajte dok krumpir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte još soli.

PROČITAJTE  Stručnjaci upozoravaju: Omekšivači povećavaju rizik od zapaljenja odjeće