Mnogi ljudi pire prave tako da pomiješaju kuhani krompir s malo maslaca, no ovaj chef preporučuje da dodate još jedan sastojak – mlijeko.
Mladi profesionalni kuhar otkrio je svoj trik za savršeno kremast pire krumpir i zapalio društvene mreže. Morgan Hipworth, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melbourneu, podijelio je svoj recept za ukusan pire, a sve što je potrebno da ovaj prilog bude mekan kao duša jest – malo mlijeka. No, kuhar je mlijeko zagrijao, prije nego što ga je stavio u krompir.
Na TikToku je ovaj 19-godišnjak objavio video u kojemu je detaljno objasnio svoju metodu pripreme. Snimka je za kratko vrijeme prikupila više od 100.000 pregleda, prenosi Daily Mail.
Sastojci:
500 grama krompira
100 grama maslaca
100 mililitra mlijeka
morska sol
Priprema:
Ogulite i narežite krompir na velike komade. Kuhajte ih u loncu s obilnom količinom morske soli. Ocijedite krumpir i zgnječite ga dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta. U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavrije. Polako ga dodajte smjesi krompira, zajedno s maslacem. Miješajte dok krumpir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte još soli.