Kremšnite gotove za 20 minuta: Desert koji paše i nakon obilnog ručka

Sastojci:
1,3 litre mlijeka

1 maslac

6 kašika oštrog brašna

6 jaja

10 kašika šećera (bijelog ili smeđeg)

2 pudinga od vanilije

2 kore za kremšnite

Priprema:

1. Odvojite žumanca od bjelanaca i bjelance istucite snijeg.

2. Polovinu mlijeka ulijte u posudu za miksanje te u nju dodajte žumanca, šećer, brašno i puding pa sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu bez grudvica.

3. Drugu polovinu mlijeka stavite u lonac te u njega dodajte maslac. Zagrijte na vatri dok mlijeko ne zavrije pa zatim pažljivo prvu smjesu prelijte u drugu (u mlijeko i maslac) te miješajte dok se sve ne poveže i zgusne.

4. Kuhajte smjesu 5 minuta pa je maknite s vatre. Nakon toga u lonac dodajte i bjelanca te s mikserom na najslabijoj brzini sve dobro miješajte dok se smjesa ne poveže. Pustite smjesu da se malo ohladi.

5. Prvu koru stavite u duboku tepsiju te na nju prelijte dobivenu smjesu pa je izravnajte kuhačom. Gornju koru prvo izrežite na kocke pa te kocke poslažite po kremšnitama jer ćete si tako kasnije olakšati rezanje kremšnita. Ostavite ih da se ohlade na sobnoj temperaturi i zatim stavite u frižider kako bi se stisnule.

PROČITAJTE  Zdravlje iz košpice tikve: 6 razloga zašto bučino ulje morate uvrstiti u prehranu