Koji su simptomi i kako da se izborimo s proljetnim umorom?

Proljetni umor prepoznaćete po malaksalosti, kojoj ne možete naći odgovarajuće opravdanje.

Veliki broj ljudi pati od meteoroloških tegoba, pa svaku promjenu vremena osjeti kao drastičnu promjenu u svom organizmu.

Osim malaksalosti, proljećni umor izaziva i pospanost, razdražljivost, nagle promjene raspoloženja i pad imuniteta.

S obzirom na to da je proljećni umor gotovo nemoguće izbjeći, na nama je da ga spremni dočekamo i što bezbolnije prebrodimo.

Postoji nekoliko veoma zdravih metoda, koje će naš organizam pripremiti da se što bolje suoči sa posljedicama umora, a jedna od prvih je promjena načina ishrane.

Nakon ishrane koju smo preferirali tokom zime, a koja je izuzetno teška, vreme je za laganu ishranu, zasnovanu na sezonskim namirnicama, pomoću koje ćemo lakše prebroditi umor koji stiže s proljećem.

Ovih dana ishrana bi trebalo da se bazira na svježem povrću, voću, a kada je meso u pitanju, preporučuje se grilovana piletina, koja je odličan izvor proteina.

Alternativa masnim i začinjenim supama, koje smo jeli tokom zime, svakako su ukusni i zdravi potaži, koji će vam dati potrebnu dozu energije i povećati osjećaj sitosti.

Gazirana pića zamijenite svježe cijeđenim sokovima i ukusnim smutijima, koji će vašem organizmu poboljšati imunitet i povećati nivo energije, pa ćete na taj način barem nakratko osjetiti da ste se riješili umora, koji vas iz dana u dan sve više iscrpljuje.

Ne zaboravite i da organizmu pružite hidrataciju, te unesete neophodnu količinu vode svakodnevno.

Pored zdrave ishrane, vrijeme je da aktivnim treninzima pokrenete metabolizam, ali i organizam. Da biste ovoj vrsti umora stali na kraj, važno je da svom organizmu priuštite i osam sati zdravog i kvalitetnog sna.

Kako navodi B92, ako uvedete ove male i zdrave promjene, umor će proći gotovo neprimjetno.

PROČITAJTE  Pet jutarnjih navika kojih se morate riješiti ako želite uspješno izgubiti višak kilograma