Kardiolog otkrio šta doručkuje kako bi sačuvao zdravo srce

Kardiolog dorucak

Način na koji započinjemo jutro određuje kakav će nam biti dan, a to uključuje i ono što jedemo za doručak. Nije tajna da je neke namirnice pametnije izbjegavati, osobito kada je u pitanju zdravlje našeg srca. Kardiolog Nick West za Parade je otkrio što doručkuje, ali i koje opcije izbjegava.

“U svoj doručak redovno uključujem voće koje je bogato vlaknima i mineralima, a ima malo šećera. To su bobičasto voće, jabuke, ponekad ananas, često u kombinaciji s nemasnim jogurtom i granolom”, rekao je.

Ponekad se počasti kajganom s avokadom na tostu od integralnog brašna, ali ne svaki dan.

“Iako su sve te namirnice zdrave, avokado i jaja izbjegavam konzumirati svaki dan zbog sadržaja masnoća i holesterola”, dodaje dr. West.

Ostala hrana koje se kloni uključuje prerađeno meso, punomasne mliječne proizvode i namirnice bogate holesterolom.

Što se napitaka tiče, za početak dana savjetuje čak ili kafu te sokove od cvekle i šipka.

Studije pokazuju da doručkovanje u odnosu na preskakanje doručka izaziva manje skokove šećera u krvi i lučenja inzulina nakon svih obroka i međuobroka tijekom dana.

Manji skokovi šećera i inzulina pomažu u smanjenju HDL holesterola, tzv. lošeg holesterola i triglicerida u krvi. Također pridonose regulaciji apetita.

Nije važno samo jedete li doručak ili ne. Jednako je važno, ako ne i važnije, što doručkujete. Harvard Heart Letter predlaže neke od mogućnosti zdravog doručka, bogate cjelovitim žitaricama, voćem i zdravim izvorima proteina.

PROČITAJTE  Što sve provjeravaju testovi željeza i kako prepoznati njegov nedostatak?

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime