Kako se riješiti dlačica na licu?

Željele mi priznati to ili ne, svaka žena ima dlačice na licu, iako neke imaju više i izraženije od drugih. Dlačice se najčešće pojavljuju iznad usana ili uz rubove lica. Ovaj problem možete riješiti kupovnim proizvodima, voskom ili kremom za depilaciju, no sve te hemikalije i vosak mogu oštetiti vašu kožu, a i koštaju puno više od ovog prirodnog “recepta” koji će pomoći da se trajno riješite dlačica.

Riječ je o tehnici koju žene s Bliskog istoka koriste već stoljećima, a sastojci su puni vitamina, minerala i antioksidansa koji će učiniti vašu kožu mekom i glatkom i bez neželjenih dlačica. Glavni sastojak je kurkuma koja, uz antibakterijska i antiseptička svojstva, također pomaže usporiti i eliminirati rast dlačica.

Evo šta vam je potrebno: 2 kašike meda, 1,5 kašika soka od limuna, 1 kašika kurkume, 1 kašika zobenih pahuljica (mljevenih). Stavite zobene pahuljice u mužar i sameljite ih (ili kupite već samljevene). Dodajte tome kurkumu, limun i med. Dobro promiješajte i nanesite na područje s kojeg želite ukloniti dlačice. Ostavite 20 minuta. Nakon toga kožu protrljajte navlaženim peškirom ili kuhinjskom krpom te isperite lice i nanesite hidratantnu kremu.

PROČITAJTE  Za lijep izgled ne smijete pogriješiti s puderom