Kako prekinuti online vezu? Ne morate brisati jednu po jednu sliku, postoji mnogo brže i jednostavnije rješenje za emotivni kraj!

Kada raskinemo sa nekim koga smo mnogo voljeli, posljednja stvar koja nam treba je da nas društvene mreže podsjećaju da se nešto sa našim bivšim partnerom desilo na današnji dan ili da on uopšte postoji.

Kako navodi Kurir, mnogi se odlučuju da ovaj problem riješe tako što će blokirati tu osobu na svim mrežama, ali to je jedan od najektremnijih načina.

Moguće je sačuvati uspomene, a ne gledati osobu zbog koje ste tužni svakog dana.

Prije svega neophodno je da neko vrijeme ne pretražujete tu osobu. Naime, Google i društvene mreže funkcionišu putem algoritma, koji vam izbacuje onu osobu sa kojom ste najviše komunicirali, a to je vaš bivši.

Ukoliko prestanete da komunicirate sa njom i da gledate slike i Google će vremenom shvatiti da više niste zajedno.

Iako ne možete da obrišete sjećanja i zajednička dešavanja, možda bi bilo ok da obrišete neke stvari kojih ne želite da se stalno podsjećate.

Iz tog razloga postoji jednostavna opcija koja će vam olakšati ovaj težak posao. Google fotos ima opciju koa vam omogućava da sakrijete određene ljude ili ljubimce, kao i datume za koje ne želite da dobijate podsjetnike.

Idite na Photo Settings, pa Memories i onda odaberite “Hide people & pets”. Što se tiče Facebook -a, možete da uradite slično na Memories page opcijomo Hide People.

PROČITAJTE  Često griješimo: Ove namirnice trebate izbaciti iz zamrzivača