Kako kući oprati kosu da ima efekt kao pri izlasku iz frizerskog salona

Svi ćemo se složiti kako izlazak iz frizerskog salona sa savršenom frizurom može barem malo popraviti dan. Nakon tretmana u salonu, kosa uvijek bude svilenkastija i izgleda voluminoznije – uvijek se rado prepustimo u ruke frizerskih stručnjaka, no istovremeno se također pitamo kako to postići jer je u kućnoj radinosti jako teško stvoriti takav efekt.

Postoji li način njege kose čiji će rezultat biti barem približan onom iz salona, a stručnjaci tvrde da se tajna krije u pranju kose. Naime, većina ljudi koji dođu u salon ima čiste i uredne vrhove, no kako se ide prema tjemenu, tako je kosa lošije oprana, odnosno pranje nije dovoljno temeljito.

Stoga, ako želite osjećaj kao nakon tretmana u salonu, u pranje kose treba uložiti malo više vremena.

Za početak, kosu treba počešljati jer ćete je tako raspetljati, češljanje će pomoći i u kasnijem uklanjanju prljavštine. Prije pranja, pobrinite se da je temperatura vode idealna. Prilikom pranja, voda treba biti mlaka – u protivnom, ako je vruća, kosa će izgubiti na čvrstoći, a boja će izgubiti wow-efekt.

Nadalje, stručnjaci tvrde kako kosu uvijek treba dvaput šamponirati – prvom “rundom” šamponiranja uklanja se prljavština, a drugom se kosi dodaje sjaj. Također, bitna je i količina šampona, a idealna mjera je veličine lješnjaka. Šampon treba nanijeti direktno na korijen kose i umasirati u vlasište.

Prilikom pranja, obratite pažnju na dijelove koji su “skriveni” i na koje se lako zaboravi, naprimjer iza uha ili iznad vrata. Nakon šamponiranja, kosu treba dobro isprati i pobrinuti se da na njoj ne ostane šampona jer će, u protivnom, izgledati beživotno. Prilikom ispiranja, budite nježni jer je mokra kosa slaba i sklonija pucanju.

Nakon ispiranja, ne zaboravite na regenerator zbog kojeg će kosa biti čvršća i glađa, a završno ispiranje, ako ste u mogućnosti, napravite s hladnijom vodom. Hladna voda potiče cirkulaciju te rezultira glađom i sjajnijom kosom, što je upravo ono što želimo postići.

PROČITAJTE  Četiri rečenice koje trebate reći depresivnoj osobi

Posljednje, ali ne i manje bitno, stručnjaci preporučuju kupovinu peškira od mikrovlakana koji nisu grubi prema kosi i upijaju veću količinu vlage, što pomaže da se kosa prije osuši.