Kako kući oprati kosu da ima efekt kao pri izlasku iz frizerskog salona

0
121

Svi ćemo se složiti kako izlazak iz frizerskog salona sa savršenom frizurom može barem malo popraviti dan. Nakon tretmana u salonu, kosa uvijek bude svilenkastija i izgleda voluminoznije – uvijek se rado prepustimo u ruke frizerskih stručnjaka, no istovremeno se također pitamo kako to postići jer je u kućnoj radinosti jako teško stvoriti takav efekt.

Postoji li način njege kose čiji će rezultat biti barem približan onom iz salona, a stručnjaci tvrde da se tajna krije u pranju kose. Naime, većina ljudi koji dođu u salon ima čiste i uredne vrhove, no kako se ide prema tjemenu, tako je kosa lošije oprana, odnosno pranje nije dovoljno temeljito.

Stoga, ako želite osjećaj kao nakon tretmana u salonu, u pranje kose treba uložiti malo više vremena.

Za početak, kosu treba počešljati jer ćete je tako raspetljati, češljanje će pomoći i u kasnijem uklanjanju prljavštine. Prije pranja, pobrinite se da je temperatura vode idealna. Prilikom pranja, voda treba biti mlaka – u protivnom, ako je vruća, kosa će izgubiti na čvrstoći, a boja će izgubiti wow-efekt.

Nadalje, stručnjaci tvrde kako kosu uvijek treba dvaput šamponirati – prvom “rundom” šamponiranja uklanja se prljavština, a drugom se kosi dodaje sjaj. Također, bitna je i količina šampona, a idealna mjera je veličine lješnjaka. Šampon treba nanijeti direktno na korijen kose i umasirati u vlasište.

Prilikom pranja, obratite pažnju na dijelove koji su “skriveni” i na koje se lako zaboravi, naprimjer iza uha ili iznad vrata. Nakon šamponiranja, kosu treba dobro isprati i pobrinuti se da na njoj ne ostane šampona jer će, u protivnom, izgledati beživotno. Prilikom ispiranja, budite nježni jer je mokra kosa slaba i sklonija pucanju.

Nakon ispiranja, ne zaboravite na regenerator zbog kojeg će kosa biti čvršća i glađa, a završno ispiranje, ako ste u mogućnosti, napravite s hladnijom vodom. Hladna voda potiče cirkulaciju te rezultira glađom i sjajnijom kosom, što je upravo ono što želimo postići.

Posljednje, ali ne i manje bitno, stručnjaci preporučuju kupovinu peškira od mikrovlakana koji nisu grubi prema kosi i upijaju veću količinu vlage, što pomaže da se kosa prije osuši.