Kako izgleda dnevna rutina kada imaš desetoro djece: ‘Mi odustati nećemo’

Gužva, galama i jurnjava su sasvim normalni početak svakog dana kada imate desetoro djece.

Svi znamo da su djeca mnogo posla i da nam je teško da se pohvatamo sa obavezama i kada imamo jedno, a šta bi bilo da ih je u kući 10, nije lako zamisliti.

Alicia Dougherty upravo živi takav film.

Nakon što su joj rekli da ne može da ima djece, njen život je otišao u tom pravcu da je rodila četvoro, a usvojila šestoro.

Dougherty i njen muž su se na usvajanje odlučili nakon što su usvojili prvo dijete za koje se ispostavilo da ima fetalni alkoholni sindrom.

Oni su uspjeli da uz pravu njegu i dobar odgoj pomognu Aleksu da prevaziđe svoj problem.

@doughertydozen #WhenWomenWin Don’t let the haters get you down. KEEP GOING. #ICantStop #MorningRoutine ♬ I Can't Stop (Ekali Tribute) – Flux Pavilion
https://www.tiktok.com/embed.js

„Ukapirali smo, kad već radimo ovo za jedno dijete, kakvu razliku će napraviti još jedno?“, kaže za People Dougherty.

Socijalni radnici su bili toliko impresionirani posvjećenošću i uspjehom para da su nastavili da šalju djecu s određenim potrebama kod njih.

„Toliko ljudi je odustalo od ove djece, ali su znali da mi nećemo“, kaže Dougherty.

Pored Aleksa, koji sada ima 14 godina, usvojili su još petoro dece oboljele od fetalnog alkoholnog sindroma: James (13), Patrika (12), Bri (9) i blizance Jordana i Jason (5).

Njima se pridružilo još četvoro biološke djece: Zoi (8), Dašel (6), Bodi (3) i Harli (2).

Džoš i Alisa opisuju svoju svakodnevicu kao veselu gungulu i doživljavaju roditeljstvo kao veliku privilegiju.

Inače, FAS, između ostalog, donosi sa sobom iznenadne napade bijesa, kompulsivno ponašanje i nemogućnost donošenja odluka, a roditelji se trude da im kuća bude skoro uvijek kontrolisano područije.

PROČITAJTE  Kod gubljenja kilograma bitno je zapamtiti ove četiri stvari

Na primer, sve sobe sem spavaćih imaju kameru kako bi se lakše odredio krivac kada dođe do tuče ili uništavanja nečega i kuhinjski kabineti moraju noću da budu pod ključem jer su neka deca u stanju da jedu dok im ne pozli.

U odgajanju im je važno da su budu transparentni i otvoreni prema svojoj djeci, tako da ona znaju sa čime se suočavaju kako bi kasnije u životu znala da se nose sa svojim problemom.

Kada je teško, Dougherty vežbaju svoj porodični moto, a to je da ne odustaju.