Kada ste sami svoj majstor: 5 savjeta kako da očistite mrlje od boje za kosu

U današnje vrijeme, kada je cijeli svijet u strahu od Covid-19 sigurno se mnogi suzdržavaju od odlazaka u frizerske i kozmetičke salone, pa tako često odluka padne na kućne tretmane. Jedan od tih tretmana sigurno je i farbanje kose. To je učinkovita i štedljiva opcija s uglavnom dobrim rezultatima, osim kada dio boje za kosu završi na našem licu. Ili ušima. Ili posvuda. Internet obiluje više ili manje korisnim savjetima šta napraviti u toj situaciji, a mi smo za vas odabrali one koji zapravo pomažu…

Bolje spriječiti nego liječiti

Znamo da ovo nije baš od pomoći u trenutku kada već imate mrlje po čelu, ali dobro je znati da to možete jednostavno izbjeći – nanošenjem sloja kreme ili ulja (maslinovog ili kokosovog) na liniju između kože i kose. To će spriječiti da se boja “primi” za vašu kožu. Još je jedna slična opcija da nanosite farbu na suhu neopranu kosu, tako da mast s vašeg tjemena djeluje kao krema ili ulje. Ipak, imajte na umu da je to puno manje učinkovito.

Pokušajte s pilingom

Većina će stručnjaka za ljepotu preporučiti hemijski piling za područje lica, za razliku od oštrog pilinga. Pokušajte masirati mrlje blagim pilingom za lice, samo pazite da ne iziritirate kožu!

Ili odstranjivačem šminke

Ako googlate kako odstraniti mrlje od boje za kosu s kože, sigurno ćete naići na to da pokušate s acetonom ili alkoholom za rane – nemojte to raditi! Umjesto toga, pokušajte s odstranjivačem šminke, specijaliziranim za vodootpornu šminku.

Nanesite još boje za kosu

Ovo zvuči ludo, znamo, ali zapravo vrijedi pravilo da voda dopušta boji da se slegne, dok boja odstranjuje boju. Prije nego što pokušate oprati mrlje s kože šamponom, utrljajte malo preostale boje na mrlju, kako bi lakše izašla.

PROČITAJTE  Vrijeme je za čizme! Ovi će se modeli nositi u hladnim mjesecima koji su pred nama

Pokušajte s pastom za zube

Prije svega, jako je važno da koristite pastu za zube bez gela. Uzmite čistu četkicu, nanesite paste za zube i nježno trljajte mrlju dok ne nestane. Imajte na umu da je cilj ove metode zapravo oguliti dio kože na kojem se nalazi mrlja (ne samo mrlju!) tako da nemojte to prečesto primjenjivati.