Jesen je stigla – vrijeme je za karo!

Odjevni komadi ovog dezena zastupljeni su dugi niz godina, a jedna od glavnih asocijacija jeste kilt suknja, koja potječe iz Škotske. Međutim, danas se nećemo baviti historijom, već novom sezonom, koja je upravo počela, a sudeći prema prvim fotografijama sa ulica svjetskih metropola, karo motiv, očekivano, dominira odjevnim kombinacijama. Parižanke i Njujorčanke ga ponosno šetaju već neko vrijeme, dok se Skandinavke poigravaju i nose ga na jedinstven način. Kako i ne bi, kada se može javiti na odjeći, ali i detaljima.

Na poslu

Iako ga pojedini osporavaju i izbjegavaju, sada je pravi trenutak da napravite svoju dobitnu kombinaciju sa karo dezenom u glavnoj ulozi. Ove jeseni prizivamo neke prošle dane odjeveni u karo odijelo i bijelu ili crnu majicu, uz dodatak jednostavne kožne torbe i udobne obuće. Ukoliko ispratite ovaj trend za tren oka postići ćete odvažan izgled!

Za izlazak

Čini se da kombinovanje karo dezena većini dama polazi za rukom, te na ovom polju pokazuju zavidnu smjelost i kreativnost. Kada je riječ o večernjim prilikama, razmišljajte u pravcu slip haljine, upotpunjene karo sakoom. Ipak, tu ne mora da bude kraj, već im možete pridodati bijelu košulju, papuče na četvrtastu štiklu, tašnicu, zlatne alke…

Tokom vikenda

Nekima od nas karo dezen nosi poetski prizvuk, pa čak i vraća u posljednju dekadu prethodnog stoljeća. Od junakinje filma Clueless, preko Chiare Ferragni i Kate Middleton, do ovosezonskih modela modnih kuća Alexander McQueen, Burberry, Marc Jacobs i Vivienne Westwood, dame su bez ikakve sumnje prepoznale njegov potencijal. Naš prijedlog za vikend kombinaciju uključuje midi kariranu suknju na preklop, ležerno pletivo, te duboke naborane čizme četvrtaste petom, a izgled možete zaokružiti zanimljivom kožnom torbom u nekoj kontrasnoj boji i narvno naočarama za sunce.

PROČITAJTE  10 grešaka koje trebate izbjegavati kod uređenja spavaće sobe

Iako ga pojedini osporavaju i izbjegavaju, sada je pravi trenutak da napravite svoju dobitnu kombinaciju sa karo dezenom u glavnoj ulozi. Ove jeseni prizivamo neke prošle dane odjeveni u karo odijelo i belu ili crnu majicu, uz dodatak jednostavne kožne torbe i udobne obuće. Ukoliko ispratite ovaj trend za tren oka postići ćete odvažan izgled!