Jedete sve, a kilogrami padaju: Nutricionistica otkrila tajnu

Nutricionistica Leanne Ward promiče mršavljenje na održiv način. Zalaže se da osobe koje žele izgubiti neželjene kilograme jedu cjelovitu hranu, ponekad i poslastice. Umjesto da izbacuju grupe namirnica sa svog jelovnika.

Ward je otkrila da se tajna formula gubitka masnoće usredotočuje na ono što možete dodati svojim obrocima. A ne na ono što biste trebali izbaciti.

//www.instagram.com/embed.js

“Vaš glavni obrok treba sadržavati ugljikohidrate bogate vlaknima. Kao i nemasne proteine, zdrave masti, tri ili više vrsta šarenog povrća i poslasticu za kraj”, objavila je na Instagramu.

Umjesto ekstremnih dijeta, ona vjeruje da će uravnotežena prehrana rezultirati dugoročnim, održivim gubitkom masti i zdravim tijelom. A u to se uvjerila jer je kao mlađa isprobala brojne dijete. Dijete koje su rezultirale jo-jo efektom i nisu davale dugoročne rezultate.

“Pokušavala sam izbaciti određenu hranu 100 puta. Onda sam shvatila da je dodavanje više zasitnih cjelovitih namirnica. I uživanje u slasticama u manjim količinama ključno za dugoročnu ravnotežu”, pojasnila je.

//www.instagram.com/embed.js

Leanne je dokazala da njezini savjeti za mršavljenje djeluju nakon što je skinula 22 kilograma. Osam mjeseci nakon što je rodila kćerkicu Miu vratila se na težinu koju je imala prije trudnoće.

“Uopće nisam radila sve idealno. Ali sam svake sedmice bila dosljedna. Najvažnija stvar koju sam naučila jest da je teško donositi zdrave odluke i redovno vježbati uz malo sna. Puno radno vrijeme, bebu, vođenje dva posla, društveni život i gradnju nove kuće”, kaže.

Njezini ključni savjeti za mršavljenje su da to postane vaš stil života, da ne slijedite brze dijete i da stvorite navike u kojima ćete uživati. 

PROČITAJTE  Zašto radimo stvari zbog kojih se osjećamo loše?

“Ako se ne možete zamisliti da nešto radite najmanje 12 mjeseci (koliko je potrebno da to postane održiva navika), nema smisla to raditi. Kilogrami koje izgubite pridržavajući se strogog režima vjerojatno će se vratiti čim se opustite”, zaključila je Nutricionistica.