Jede vam se nešto slatko, a nemate vremena: Kolač s čokoladom i keksom koji se ne peče

Sada kad je broj oboljelih ponovno u porastu i ponovno provodimo više vremena u svoja četiri zida ništa nas ne animira više od gledanja filmova i uživanja u hrani. Ako vas nagla ulovi želja za slatkim ili vas ukućani danima mole da im pripremite neki desert, predlažemo vam da isprobate ovaj jednostavan kolač s čokoladom i keksima oko kojeg ćete imati svega dvadesetak minuta posla.

Sastojci:

litar mlijeka + malo mlijeka za umakanje keksa

10 kašika šećera

8 kašika oštrog brašna

6 kašika griza

1/2 maslac

100 g bijele mliječne čokolade

750 g keksa

200 ml slatkog vrhnja

200 g crne čokolade

Kašičica ruma

Priprema:

1. U lonac ulijte mlijeko, šećer, brašno, griz i kuhajte na laganoj vatri, cijelo vrijeme miješajući tako da se razbiju sve grudice.

2. Potom dodajte omekšali, na kocke narezan maslac. Nastavite miješati na vatri.

3. Potom u kremu dodajte bijelu čokoladu i miješajte na vatri dok se potpuno ne otopi. Kremu pustite sa strane da se hladi.

4. Pripremite posudu u koju ćete slagati kekse i kremu. U lončiću ugrijte malo mlijeka s rumom. Umočite svaki keks u mlijeko pa ga položite u posudu. Keksima prekrijte dno posude.

5. Premažite kremom kekse. Vodite računa o tome da kremu rasporedite na četiri dijela. Zatim ponovno poredajte kekse umočene u mlijeko. Dakle redom nižite kekse, kremu, kekse, kremu, kekse, kremu, kekse, kremu.

6. U vrućem slatkom vrhnju otopite čokoladu za kuhanje te glazurom prelijte kolač i pustite da se hladi u frižideru.

PROČITAJTE  Mediteranski namaz od maslina