Izbjegnite greške zbog kojih vam puder na licu ne izgleda lijepo

Da li svakodnevno vidite tragove pudera na odjeći? Da li svaki put kada dodirnete lice, sloj pudera ostane na vašim prstima? Ukoliko su odgovori na oba pitanja pozitivni, vrijeme je da naučite koje greške pravite:

1. Pogrešan puder za vaš tip kože

Osnovna stvar na koju treba obratiti pažnju je odabir pudera koji odgovara tipu vaše kože. Osobama koje imaju masnu kožu preporučuje se upotreba pudera bez ulja i u prahu tako da dodatno matiraju izgled kože lica. Suhoj koži potrebna je, kao i u njezi lica, hidratacija i zato je preporuka tečni puder ili BB krema.

2. Ne koristite primer

Lice je potrebno dobro očistiti i zatim nanijeti tanak sloj dnevne kreme koja odgovara vašem tipu kože. Odabir odgovarajuće kreme bitan je faktor koji će omogućiti puderu bolje prijanjanje uz kožu. Kad je koža upila sadržaj kreme, možete nastaviti sa nanošenjem svog pudera. Poslije toga OBAVEZNO nanesite dobar primer. Brzo ćete se uvjeriti da dobar primer zlata vrijedi – posebno za djevojke koje imaju masnu ili mješovitu kožu.

3. Nanosite puder prstima

Nanošenje pudera prstima nije zahvalan posao, pogotovo zato što se time on brzo upija u vaše pore. Kako biste to izbjegli, korištenje malih “pomoćnika” omogućiće ravnomjernu raspodjelu podloge na lice. Spužvica „beauty blender“ i četkica olakšavaju cijeli posao.

4. Ne koristite na kraju šminkanja fiksator ili puder u kamenu 

Korak koji često preskačemo i zaboravljamo nužan je kako bi vaš puder bio na mjestu. Na kraju nanošenja podloge, kako biste postigli baršunasti izgled preko cijelog lica, blago utapkajte puder u kamenu ili kupite fiksator u spreju i naprskajte po licu.

PROČITAJTE  Dlakavi pokret. Zašto se sve više žena ne depilira: 'To je moj zaštitni znak'