Istraživanja: 8 razloga koji će muškarca navesti da potraži ljubavnicu

Ako vas kopka šta partnera može otjerati u naručje druge žene, pročitajte najnovija istraživanja bazirana na preko 8000 anketiranih pripadnika jačeg spola…

Stranica za pronalaženje vanbračnih odnosa ‘Victoria Milan’ istražila je zašto toliko muškaraca vara pa su odlučili o tome popričati s momcima iz cijelog svijeta. Anketirali su njih 8210 iz SAD-a, Irske, Velike Britanije, Španjolske, nordijskih zemalja, Francuske, Italije, Kanade, Južne Afrike i Poljske. Evo šta su najčešći razlozi:

1. Često mijenja raspoloženje

Svi smo ponekad neraspoloženi, ali skloni smo to skrivati ​​od ljudi u čijem se društvu ne osjećamo ugodno. Na početku veze većina pokušava ostati pozitivna i sretna jer je tako lakše privući i zadržati partnera. Međutim, kada veza postane ozbiljnija i trajnija, tada ‘kočnica’ popušta i dolazi ponekad do erupcije lošeg raspoloženja.

2. Previše je ljubomorna

Čak 96 posto muškaraca u anketi reklo je da nimalo ne voli takvo ponašanje. Stoga, moguće je da njihove partnerice imaju urođene probleme s ljubomorom, a to je ono što ih vodi u naručje drugoj.  S druge strane, možda su ljubomorne zato što osjete da ih partner već vara.

3. Priča prijateljicama o našoj intimi

Ovakvo ponašanje iritira 93 posto muškaraca. Što ste duže zajedno, veće su šanse da imate zajedničku grupu prijatelja. Ali, to može biti nezgodno – znati da vaši zajednički prijatelji znaju sve o vašoj intimi.

4. Lako postane nervozna 

I to je ono što muškarce vodi u preljubu jer dok su s ljubavnicama, napetosti te vrste nema pa im je ugodnije ponekad tako provoditi vrijeme. Njih 90 posto se izjasnilo da im to jako smeta.

5. Nikad ne kaže šta želi

Prema istraživanju, 89 posto muškaraca reklo je da im ovo jako smeta. Smatraju da žene ne bi trebale očekivati ​​od svojih partnera da budu intuitivni. One očekuju da će njihov muškarac izdvojiti vrijeme za njih, pomoći im oko kuće i hvaliti ih za njihov trud. Kod ljubavnice je vjerovatnije da će biti izravna jer imaju malo vremena da budu zajedno.

PROČITAJTE  Ujutru se budite začepljenog nosa: Niste bolesni, alergični, vazduh u sobi nije suh, a nije vam palo na pamet da je to zbog ovoga

6. Pronalazi načine za izbjegavanje seksa

Ovakvo ponašanje ljuti 88 posto muškaraca. Sasvim je normalno da se ženski seksualni nagon smanjuje što je duže u vezi. Više nema početne požude i uzbuđenja zbog novog partnera te se stvari usporavaju u spavaćoj sobi. Istina je, muškarci često imaju jači seksualni nagon od žena pa upadaju u afere kako bi zadovoljili svoje potrebe.

7. Stalno želi osjećaj sigurnosti

Čini se da mnogi muškarci ne žele biti ti koji će partnerici konstantno podizati samopouzdanje oko izgleda. Prema ovom istraživanju, čak 87 posto muškaraca smatra da je ovakvo ponašanje neugodno, prenosi yourtango.com.

8. Postavlja previše pitanja

Da ih to jako iritira izjavilo je 65 posto jačeg spola. Partnerice često znaju postavljati pitanja jer ih je briga za muškarca i žele biti sigurne da je sve u redu. No oni to ne doživljavaju kao brigu i ljubav već kao iritantno ponašanje.