Home-made: Zeleni čaj i med kao spas za kožu sklonu aknama

Problem sa aknama prisutan je u našim životima, ako ne konstantno, onda barem u jednom periodu našeg života. A kako nam je estetika kože lica veoma bitna stalno smo u potrazi za adekvatnom njegom lica.

Međutim, koliko god nam pomagali, ti preparati su jake hemikalije koji isušuju našu kožu, i zato imamo prijedlog za vas. Pređite na prirodnu metodu čišćenja lica. Trebaju vam samo med i zeleni čaj, i naravno strpljenje.

Potrebno je samo da svakog jutra popijete zeleni čaj sa kašičicom meda, koji će uticati na to da će vaš organizam biti pročišćen, uticaće na vaš metabolizam, pokupiće masnoću iz  vašeg organizma i smiriti kožu vašeg lica.

Kesice čaja možete koristiti kao masku za lice, tako što ćete iscijediti ostatak vode iz kesice i pomiješati s medom koji je jedna od najzdravijih stvari koje nam priroda nudi. Tu masku možete mazati svako veče i ispirati je mlakom vodom. Koža će vam biti nahranjena i preporođena. Kesice zelenog čaja još možete koristiti kao oblogu za podočnjake. Pomoći će da vaše lice povrati punoću i bude odmorno.

Zeleni čaj odlikuje se bogatim antioksidantima koji pomažu uljepšavanju kože i pročišćavaju je od slobodnih radikala. Med sa druge strane uspješno uklanja crvenilo, hrani kožu i ubija bakterije koje izazivaju akne.

Poslije ovakvog tretmana hidrirajte kožu nekom kremom i pustite je da odmori. S obzirom na to da koristite prirodne preparate morate biti strplivi jer je proces dugotrajan, ali i efikasan.

PROČITAJTE  Nemate vremena za njegu lica? Ova tri koraka će sve olakšati