Grudnjak ne biste trebale nositi dva dana zaredom. Postoji debeo razlog

Svakodnevno mijenjanje gaćica se podrazumijeva, ali kad je grudnjak u pitanju to za mnoge ne vrijedi. Većina žena nosit će grudnjak nekoliko dana, osim ako se preznoje. No stručnjaci tvrde da to ne bi trebale činiti.

“Pustite grudnjak da se odmori barem jedan dan između nošenja. Kad ga nosite dva dana zaredom, tkanina se rasteže i nije efikasna podrška prsima”, upozorava specijalistica za donje rublje Bobbie Smith za HuffPost.

Njezin savjet je da grudnjak nakon nošenja zamijenite drugim, a prvi ostavite na zraku barem jedan dan da se tkanina oporavi i ponovno stegne.

Međutim, to ne znači da grudnjake morate svakodnevno bacati u mašinu za pranje veša. Osjetljiv odjevni predmet zahtijeva pažljivo ručno pranje nakon dva do tri nošenja kako bi se izbjeglo njegovo oštećenje. Ako grudnjak nosite rjeđe, dovoljno je prati ga svake sedmicu ili dvije, navodi Insider.

Istraživanje koje je objavio Slate pokazalo je da više od trećine žena grudnjak pere jednom mjesečno. Dobra je vijest da rjeđim pranjem zapravo produžavate vijek trajanja svog grudnjaka.

PROČITAJTE  "Jabuka na dan, doktor iz kuće van". A da li je zdravo pojesti tri?