Farbate se u plavo i nervira vas “žutilo” u kosi? Evo rješenja…

Farbanje kose u plavo ima u velikom broju slučajeva za posljedicu da je izrastak koji je svježe ofaban, ali žut. Ovo se dešava zato što je pigmenatcija kose žena sa ovih naših prostora malo jača, pa je i kosa tamnija, a boja za kosu ne može da posvijetli kosu više od četiri tona.

Iako se stalno vode rasprave oko kontra tonova koji će dati ljepšu nijansu, problem se ipak svodi na posvjetljivanje kose, odnosno koliko će boja da posvijetli kosu i da li je to dovoljno da bi se dobio lijep ton (ne žut).

Rješenja za ovaj problem mogu da budu:

#1 Pokušajte da pronađete farbu za kosu koje će vam posvijetliti kosu više nego one koje ste dosada koristili, ali se dobro raspitajte da li boja koju imate u vidu nije previše agresivna (nikako ne uzimajte boje miješane sa blanšem za kućnu upotrebu jer vam je upropaštena kosa u tom slučaju osigurana)

#2 Povremeno dodajte poneki blajhani pramen na kosu – svijetli pramenovi će učiniti da se žuta površina razbije na dijelove i kosa će vizuelno potpuno promijeniti boju.

#3 Ako ste riješili da vam kosa bude baš svijetla, onda je blajhanje kose jedino rješenje – ne pokušavajte da kosu blajhate kod kuće jer sa blanšem nije lako raditi i potrebno je iskustvo, a kosa se veoma lako oštećuje kada se blajha.

#4 Imajte u vidu da nikakva kombinacija tipa “ponekad se blajham, a ponekad fabam” neće urodoti plodom– ili riješite da se blajhate, pa se pomirite sa stalnim blajhanjem izrastka ili se ne upuštajte u blajhanje.

Savjet plus Prefarbavanje cijele kose prilikom svakog osvježavanja izrastka kojim mnogi pokušavaju da otjeraju žute tonove sa kose dovodi do velikog posvjetljenja i oštećenja dužine kose. Ovako svetla kosa još više naglašava žutilo na izrastku, pa je rezultat još gori.

PROČITAJTE  Kosa se tokom zime mijenja, pa bi trebalo mijenjati i njeno održavanje