Emotivno pismo mame četvero djece: Dugo sam krivila sebe…

Misija četverostruke mame Desiree Fortin je kroz svoje objave, vlastitu ranjivost i iskustva, osnažiti druge mame.

“Postoji nešto zaista posebno u zajedničkom djelovanju nas mama, u podržavanju i osnaživanju jedna druge, bez obzira koliko smo različite. Majčinstvo je jedno od najizazovnijih iskustava s kojima sam se ikad suočila. Mučila sam se na svom putu punom uspona i padova. Prošla sam kroz postporođajnu depresiju i tjeskobu, preispitivala svoje vrijednosti i jesam li uopće dovoljno dobra biti majka. Istina je da većina nas nema pojma što radimo. Ponekad smo previše krute, pa se previše a ne na ono što radimo sjajno. Prošlog ljeta moja se kći gotovo utopila na bazenu. Dugo sam krivila sebe. Ipak, moja kći pomogla mi je promijeniti perspektivu. Kad god govori o svojoj nesreći, s najvećim osmijehom kaže: “Mama, SPASILA SI ME!” Perspektiva je sve u roditeljstvu. Mame, cijenjene ste, voljene ste, svakog dana upoznajete srce svoje djece. I, da, ima teških dana, ali ne zaboravite se svakog dana podsjetiti “Mama, odlično ti ide!”.

Postoji nešto što svakog od nas veže kao majke, a to je nevjerovatna i neodoljiva ljubav koju dijelimo prema svojoj djeci. Svi razumijemo tu vrstu ljubavi. Ta vrsta ljubavi nas ujedinjuje i osnažuje da se ohrabrujemo i volimo!”

To je na svojem Instagram profilu The Perfect Mom poručila četverostruka mama Desiree Fortin, mama blogerica posvećena poticanju drugih majki kroz svoju ranjivost i iskustva. Povod ovom postu bila je želja poručiti majkama kako se ne trebaju sramiti svojeg tijela nakon poroda, već ga ponosno pokazivati, jer ono je stvorilo nov život. U tu svrhu objavila je i svoju “istinu”.

PROČITAJTE  10 krucijalnih razlika između prosječnih i pametnih roditelja