Drvena vikendica izgrađena za tačno tri mjeseca. Ima dva sprata, dvije terase i 36 kvadrata

Ova savremena reinterpretacija štale uprkos jednostavnom obliku sugerira luksuz, s interijerima dizajniranim u skandinavskom stilu.

Arhitekti su imali cilj, projektirati i izgraditi modernu drvenu kuću od brzo gadljivih i pristupačnih materijala, i tehnologija koja bi bila udobna za 2-5 osoba za kraći ili duži boravak. Tlocrtna površina iznosi samo 36 kvadratnih metara, no zahvaljujući dvoetažnom dizajnu, prostor je ostao ugodno prostran.Rezultat je ova seoska kuća projektirana i izgrađena za tačno tri mjeseca na praznoj parceli od 6 hektara, unutrašnje površine 36 kvadratnih metara na 2 sprata. Na donjem spratu nalazi se ulazni hodnik, toalet s tehničkim dijelom te zajednički prostor s kuhinjom i garniturom za sjedenje, dok se na poluspratu nalazi spavaća soba sa sistemima za odlaganje stvari. Kuća ima dvije terase, prvu na ulazu, gdje možete samo sjediti na podu ili jastucima. Drugu sa stražnje strane kuće, a do nje vodi klizni panoramski prozor. Ovdje možete ručati za stolom i općenito provoditi najviše vremena.

Riječ je savremena reinterpretacija štale i uprkos jednostavnom obliku sugerira luksuz, s interijerima dizajniranim u skandinavskom stilu.

Konstrukciju kuće čine izuzetno čvrste grede dimenzija 200 x 50 cm, koje imaju jedinstveni sistem spajanja i minimalne vibracije. Također, i Izolacija kuću čini pogodnom za stalni boravak, čak i zimi, a vlasnici su za kompletnu izgradnju potrošili 103.000 KM (400.000 kuna).

PROČITAJTE  Maska za kosu od kvasca jača tanku, slabu dlaku i daje joj sjaj