Dijeta koju svi vole: Unosite negativne kalorije i mršavite

Izgladnjivanje ili odricanje svega što volimo da jedemo nije pravo rešenje za mršavljenje. Ipak, postoje neke namirnice koje su poželjne tokom dijete i to u što većim količinama.

Postoje namirnice sa negativnim kalorijama koje, konzumiranjem, skidaju višak kilograma. Zahvaljujući njima da ih jedete normalno i da mršavite. U namirnice sa negativnim kalorijama spadaju: buranija, cvekla, kelj, kupus, mkva, karfiol, celer, rotkvice, krastavac, grašak, prasa, kupus, zelena salata, špinat i paradajz.

Od ovih namirnica možete napraviti sjajne i ukusne obroke kojih ne morate da se odreknete , već je poželjno da ih jedete u što većim količinama. Postoji i voće koje će vam pomoći da smršavite, a to su: jabuke, borovnice, brusnice, grejpfrut, limun, maline. Ovo voće ima dovoljno šećera u sebi da vam utoli potrebu za slatkim, a da se pritom ne brinete da li će to štetiti vašoj liniji.

Namirnice sa negativnim kalorijama veoma pozitivno djeluju na cjelokupan organizam, jer ubrzavaju metabolizam i olakšavaju varenje, čime ubrzvaju i proces mršavljenja. Ako budete unosili kilogram dnevno svih ovih namirnica, nećete morati da brinete oko viška kilograma, ali isto tako nećete biti ni gladni.

PROČITAJTE  Kakvu korist ima naš organizam od morske soli