Dezodorans ili antiperspirant? Šta je bolji izbor tokom vrućih dana?

Ako vas bune pojmovi dezodorans i antiperspirant, to je potpuno razumljivo. Zato u nastavku otkrivamo koja je razlika između ta dva proizvoda i šta možete učiniti ako se prekomjerno znojite ili imate osjećaj da proizvod koji koristite više nije djelotvoran.

Dezodorans koristi sastojke koji prikrivaju ili neutraliziraju prirodni miris vašeg znoja, poput sode bikarbone. S druge strane, antiperspiranti koriste aluminijev hlorid kako bi blokirali lojne žlijezde i spriječili ispuštanje znoja. To ne samo da održava vaše pazuhe suhima već zaustavljanjem znoja možete zaustaviti i širenje neugodnih mirisa. Neki ljudi smatraju da proizvode više tjelesnog mirisa i znoja od drugih, stoga se drže proizvoda na bazi aluminija.

Ako se, pak, pretjerano znojite tijekom ovih vrućih dana, evo nekoliko koraka koji mogu pomoći.

  1. Je li to dezodorans ili antiperspirant? Ako se radi o dezodoransu, možda biste trebali razmisliti o prelasku na antiperspirant.

Već koristite antiperspirant? Provjerite oznaku, jer postoje različite jačine. Razmislite o prelasku na proizvod na recept, koji će sadržavati više razine aluminijeva klorida.

  1. Nanesite antiperspirant navečer prije spavanja, i to na suhu kožu.

Antiperspiranti će bolje funkcionirati ako se koriste noću. Ti proizvodi djeluju tokom 24 sata i može im trebati malo vremena da postanu učinkoviti.

  1. Postoji mnogo razloga zašto biste se mogli pretjerano znojiti. Stres, tjeskoba ili konzumiranje određenih lijekova – sve to može utjecati na znojenje.

No, možda biste trebali posjetiti svog liječnika kako biste isključili medicinske uzroke.

  1. Ako i dalje ne znate zašto u posljednje vrijeme imate problema s intenzivnim znojenjem i neugodnim mirisom, zakažite sastanak s dermatologom, koji vam može pomoći u pronalaženju rješenja.
PROČITAJTE  Znoj otkriva sve naše tajne: Od toga što smo jeli, jesmo li trudni, koje bolesti možda imamo