Da li je spavanje u grudnjaku dobro za vas?

Neke žene sanjaju o skidanju brushaltera čim dođu kući s posla, a druge ga nose 24 sata. Da li je spavanje u grudnjaku dobro za vas?

Iako možda niste očekivali ovakav odgovor, ali nošenje grudnjaka tokom spavanja je u potpunosti stvar izbora, kažu stručnjaci.

Naime, ne postoji nijedno istraživanje koje tvrdi da spavanje u grudnjaku loše utiče na naše zdravlje ili na izgled grudi. Sve zavisi isključivo od nivoa udobnosti.

Spavanje u grudnjaku: Kada i zašto?

Na ovu odluku utiče više faktora:

Veličina grudi i njihova osjetljivost – žene sa bujnijim poprsjem ili osjetljivim grudima bolnim na dodir često biraju mekane, ponekad i sportske grudnjake koje nose prilikom spavanja.

Žene koje doje, naročito u početku, spavaju u porodiljskim grudnjacima za optimalan komfor.

Djevojke s osjetljivijim bradavicama više vole da spavaju u grudnjaku, jer bi materijal spavaćice ili pidžame mogao da bude previše grub za njih.

Da li nošenje grudnjaka dok spavamo sprečava opuštanje grudi?

Na žalost, odgovor je negativan. Na opušteniju kožu grudi utiču brojni faktori poput godina, broja trudnoća, indeksa tjelesne mase, genetike, hormonskih promjena tokom trudnoće i težine samog tkiva grudi.

Ukoliko volite da spavate u brushalteru, savjet je da birate sportske grudnjake koji će držati sve na mjestu, a žice i bretele vas neće povređivati i biće vam udobnije.

Isto tako, povedite računa i o materijalu grudnjaka te radije birajte pamučne, kako bi koža grudi mogla da diše i kako biste spriječili eventualne gljivične infekcije.

PROČITAJTE  Niste se naspavali? Umjesto kafe, iskušajte ovu tehniku