Čokoladna kraljica: Nakon ove torte sve ostale slatkiše ćete zaboraviti

𝐒𝐚𝐬𝐭𝐨𝐣𝐜𝐢 za koru:

3 jaja

3 kašike šećera

2 kašike kakaa

1 kašika brašna

5 g praška za pecivo

Fil:

500 ml slatkog vrhnja

500 g krem sira

200 g šećera u prahu

150 g crne čokolade

160 g mliječne čokolade

160 g bijele čokolade

Priprema:

Uključiti rernu da se zagrije na 180 stepeni. Ulupati bjelanca sa šećerom da se dobije čvrsta pjena. Dodati žumanca i opet sve umutiti. Na kraju dodati prosijano brašno i kakao sa praškom za pecivo i sve sjediniti. Istresti u kalup 26 cm u koji ste stavili papir za pečenje, pa koricu peći oko 20 minuta.

Otopiti sve tri vrste čokolade. Najjednostavnije je u mikrovalnoj na laganoj vatri, odmah do odmrzavanja. Tada nikako neće zagorjeti. Dok se čokolade prohlade praviti bazu. Pomiješati krem sir i šećer u prahu. Umutiti slatku pavlaku mekano. Pomiješati krem sir i slatku pavlaku. Podijeliti na tri dijela, pa u svaki dodati po jednu vrstu čokolade i sjediniti. Na koricu nanijeti filove počevši od najtamnijeg. Dekorisati po želji i dobro ohladiti.

PROČITAJTE  Kremšnite gotove za 20 minuta: Desert koji paše i nakon obilnog ručka