Četiri modne greške zbog kojih izgledate starije

Postoje sitne greške koje pravimo pri oblačenju i kombinovanju odjeće zbog kojih možda ostavljate drugačiji utisak od onog koji ste željeli.

U svakom slučaju, lični stil nikako ne treba da mijenjate (bez obzira na gomilu trendova koji nam svakodnevno dolaze i odlaze!) jer on nema nikakve veze s godinama koje nosite. Ali o ove četiri modne greške svakako bi ubuduće trebalo da povedete računa…

1. Loše krojena suknja/haljina

Uski kroj suknje do koljena može da izgleda veoma poslovno, ali i prilično seksi – u doslovno svakom uzrastu!

Međutim, takva suknja mora savršeno da pristaje vašoj figuri, jer u suprotnom daje sasvim drugačiji utisak. U prijevodu, pazite na kroj suknje i haljine užeg kroja, jer ovi komadi zaista treba da pristaju uz tijelo.

Ako su preširoke, odnosno loše krojene, obavezno ih prilagodite tijelu jer će vas u protivnom proširiti na djelovima tijela gdje to nikako ne želite.

2. Cipele i torba u istoj boji

Ovo se pravilo slijepo poštovalo u nekim sada već davnim vremenima. U 21. stoljeću ovo pravilo više ne važi! Ista je situacija i s ružem za usne, koji ne mora da se slaže s lakom za nokte. Ili sjenkom za oči…

Ovi modni trikovi nekada su bili zakon, ali danas jedino mogu da vam dodaju godine. Ne pridržavajte se po svaku cijenu pravila i propisa, već pustite mašti na volju.

Današnja moda spaja nespojivo i dozvoljava igre i isprobavanja kako s bojama, tako i sa stilovima.

3. Obuća sa punom petom

Koliko god da ih volimo jer su stvarno udobne, činjenica je da pune i velike potpetice, posebno one niže, mogu da izgledaju veoma nezgrapno.

Ako nosite ovakve cipele zbog udobnosti, vrijeme je za promjene, jer postoji mnogo modela cipela s visokom petom koje su istovremeno veoma udobne i elegantne.

PROČITAJTE  Sedam savjeta kako da kosi pružite volumen i zdrav izgled bez upotrebe fena

Mala uska peta espadrile ili popularne platforme koje su veoma moderne mogu da izgledaju odlično.

4. Prevelike muške košulje

Široki, muški krojevi košulja ispod kojih skrivate tijelo izgledaju veoma neuredno i neprikladno.

Ukoliko mislite da je neophodno da prikrijete nedostatke, bolje je da odaberete žensku, blago strukiranu košulju i sako nešto dužeg kroja, koji u kombinaciju mogu uspješno da pokriju kritične djelove i naglasiti upravo ono što treba.