Čajevi koji su dobri za detoksikaciju, ali i za mršavljenje

Voda i nezaslađeni čajevi, najbolji su nam savjetnici kada je hidratacija i detoksikacija tijela u pitanju. Prirodni čajevi uz to, pomažu nam da ojačamo imunitet i sačuvamo naše zdravlje.

Osim toga, uz pomoć čajeva možemo regulisati i našu tjelesnu težinu, a ovi čajevi imaju jače dejstvo na organizam nego neko vrijeme provedeno u teretani.

Zeleni čaj

Ovaj čaj definitivno spada u najpopularniju vrstu, kada je riječ o zdravlju, ali i mršavljenju. Ekstrakt zelenog čaja je bogat katehinima, prirodnim antioksidantima koji ubrzavaju metabolizam i pojačavaju sagorijevanje masti, pogotovo u predjelu stomaka.

Crni čaj

Isto kao i zeleni, i crni čaj povezujemo s mršavljenjem. Bogat je antioksidantima, podstiče rad crijeva i proizvodnju masnih kiselina, koje ubrzavaju metabolizam. Reguliše i količinu šećera u krvi, što značajno snižava rizik od dijabetesa tipa 2.

Čaj od cimeta

Čaj od ovog mirisnog začina reguliše količinu šećera u krvi, zbog čega ćete unositi manje kalorija i spriječiti gojenje. Cimet podstiče bolje varenje i sagorijeva masne ćelije, a u kombinaciji sa medom onemogućava skladištenje masnog tkiva.

PROČITAJTE  Znate li pravi razlog zašto se prsti u vodi uvijek smežuraju?