Brzi test koji otkriva da li je vaša kosa spremna za farbanje

Kada nam je potrebna promjena, najčešće se odlučujemo da promijenimo boju kose, jer  ne mijenjamo ništa drastično, ali je promjena očigledna, a mi  se osjećamo svježe. Pa ipak, da bismo nakon farbanja dobili željeni efekat, glavni preduslov je da nam je kosa zdrava i njegovana. Mi za vas  imamo način da kod kuće i za samo deset sekundi provjerite da li je vaša kosa spremna za promjenu boje.

Test u tri koraka:

1. Odvojte prstima jedan pramen kose i izravnajte ga.

2. Na pramen nakapajte nekoliko kapljica vode i pratite koliko  je vremena potrebno da kosa upije vodu.

3. Ako kosa apsorbuje vodu za manje od deset sekundi, onda je spoljašnji dio kose oštećen i nije pametno farbati je. Ako se kapljice i nakon deset sekundi zadrže na  pramenu vaša kosa je u dobroj  formi i spremna je za eksperimentisanje.

Savjet:

Oštećenju vaše dlake doprinosi češljanje mokre kose, prekomjerno izlaganje presi i figaru, učestalo farbanje. Usljed svega ovoga dlaka gubi svoju prirodnu vlažnost i postaje oštećena. Kako biste kosi vratili stari sjaj neophodno je da na minimum svedete njeno izlaganje visokim temperaturama. Naročito izbjegavajte da sušite kosu fenom odmah nakon pranja, jer je dlaka najpodložnija oštećenju kada je vlažna.

PROČITAJTE  Voda od kuhanog krompira će riješiti jedan od najvećih problema svake žene