Boje jeseni: Suho cvijeće, bundeve, lišće i žirevi kao dekoracije za dom

Smjena godišnjih doba utječe na odjeću u ormaru, koju mijenjamo prema sezoni, a tako je i s dekoriranjem doma. Gotovo svako voli unijeti dašak jeseni u svoj dom. Jesenske boje su narandžasta, crvena i smeđa. Lako se međusobno kombiniraju i pristaju u ambijent. Svojom toplinom “podižu” atmosferu, koja izgleda bajkovito.

Nabavite tamnocrvenu dekicu i kombinirajte je s narandžastim jastučićima pa tako ukrasite trosjed, kutnu garnituru ili fotelju.

Stolić u dnevnoj sobi također može biti ukrašen jesenskim dekoracijama. Nabavite manje bundeve, a od lišća napravite vjenčić. U njega možete staviti i češere, žireve i slične jesenske plodove. Princip je sličan kao i kod adventskih vijenaca. Ovakve dekoracije mogu ići i na kamin ako ga imate. Oni koji ga nemaju ove dekoracije mogu iskoristiti na policama, regalu ili na zidovima.

Dugačke vjenčiće, poput onih koji se inače stavljaju na jelu, iskoristite za jesensku dekoraciju, samo na njih učvrstite žireve i lišće.

Stavite ih na kamin ili regal i poigrajte se bundevama. Ako ne želite imati prave, napravite ih od narandžastih čarapa ili džempera. Napunite dio džempera vatom tako da dobijete okrugli oblik bundeve i pričvrstite ga.

Peteljku napravite od kartona ili iskoristite gumu. Jesenski štih unose i košare napunjene lišćem, osušenim cvijećem, pa i bundevama, a bit će lijepa dekoracija na stoliću.

Možete to iskoristiti i na trpezarijskom stolu. Posebnu atmosferu napravit će i svijeće. U duguljastu vazu stavite šaku kukuruza i na to svijeću. Nemojte zaboraviti niti lampice, na koje možete dodati osušeno cvijeće ili lišće i dodatno potaknuti čaroliju u domu.

PROČITAJTE  U jednoj prostoriji ne biste trebali sušiti veš: Može biti opasno